FEYENOORD

Timber wil meer gaan scoren en beslissend zijn voor Feyenoord: 'Daar ben ik zeker mee bezig'

Quinten Timber schiet de 1-0 binnen tegen FC Emmen
Quinten Timber schiet de 1-0 binnen tegen FC Emmen © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Maar liefst vier Feyenoorders maakten zaterdagavond hun eerste goal in het shirt van de Rotterdammers. Een van hen was Quinten Timber, die de wedstrijd tegen FC Emmen openbrak. "Scorend vermogen en beslissend zijn voor mijn team, daar ben ik zeker mee bezig", vertelt hij na afloop.
Lang had Feyenoord het allesbehalve makkelijk tegen FC Emmen. "Maar dat wisten we van tevoren", vertelt Timber. "We wisten dat er in de laatste minuten veel kansen zouden komen als we zouden blijven drukken. We zijn er blij mee dat dat uiteindelijk ook gebeurt."
De openingsgoal van Timber, na een uur spelen, betekende het begin van het einde voor Emmen. "Mooi, ik heb er na de goal bewust volop van genoten", blikt de middenvelder terug op zijn eerste goal voor Feyenoord. "Hopelijk kan ik dat vaker gaan doen. Dit is zeker iets waar ik mee bezig ben en veel op train: scorend vermogen en beslissend zijn voor mijn team."
Tekst gaat verder onder het interview met Quinten Timber.
Timber wil meer gaan scoren en beslissend zijn voor Feyenoord: 'Daar ben ik zeker mee bezig'
In de rust, toen het nog 0-0 stond tussen Feyenoord en FC Emmen, benadrukte trainer Arne Slot volgens Timber al dat de kansen vanzelf zouden komen, zolang Feyenoord zelf geen kansen weg zou geven. "Al heb ik de helft van de uitleg gemist omdat ik met buikpijn op de wc zat", vertelt Timber. "En die buikpijn heb ik eigenlijk nog steeds..."
Timber besluit over de chemie binnen het elftal van Feyenoord. "We gaan elkaar beter begrijpen. Je voelt op de trainingen dat we kwaliteit in de groep hebben. We moeten elkaar gaan vertrouwen."