nieuws

Dordtse looft beloning uit voor terugbrenger hond Rex

De Dordtse Dora Rodic heeft zich nog niet kunnen neerleggen bij het feit dat ze haar hond Rex misschien nooit meer terugziet. Ze heeft een beloning van 4000 euro uitgeloofd voor degene die haar Mechelse herder terugbrengt.
In een filmpje op YouTube roept ze mensen op haar te helpen. Degene die Rex naar haar toebrengt, krijgt 4000 euro. Ook heeft Dora 500 euro op de plank liggen voor degene die komt met de eerste goede tip die haar naar Rex leidt.

Ontsnapt


Dora raakte Rex in september 2016 kwijt nadat hij twee kinderen en een fietser had gebeten. Hij was ontsnapt en in een speeltuintje terechtgekomen. De politie nam de hond mee.
"Het was een van de ergste dagen in mijn leven", zegt Dora in de video over die dag. Rex werd toen in beslag genomen.

Rechtszaak


Ze moest in februari voor de rechter komen om zich te verantwoorden. Omdat de verwondingen van de slachtoffers meevielen, kreeg de Dordtse een boete en mocht ze Rex ophalen.

Maar de hond bleek spoorloos. Hij was al herplaatst en het was niet bekend waar hij nu woonde.

Dora spande
aan tegen de Nederlandse staat. Via de rechter wilde ze hem alsnog terugeisen. Maar bijna twee weken geleden besloot de rechtbank dat ze Rex
.

Verdriet


Omdat het
nog steeds heel groot is, probeert ze hem nu via een beloning te vinden. "Het gemis is nog steeds heel groot. Ik kom er gewoon niet overheen. Ik hoop van harte dat iemand Rex aan mij teruggeeft. Rex zal mij uit duizenden herkennen en ik hem ook."