NIEUW-BEIJERLAND

Drie van de dodelijke slachtoffers Nieuw-Beijerland uit één familie, onder wie hoogzwangere vrouw

Op de plek van het drama wordt onderzoek gedaan
Op de plek van het drama wordt onderzoek gedaan © MediaTV
Drie van de zes dodelijke slachtoffers die zaterdagavond vielen in Nieuw-Beijerland zijn afkomstig uit dezelfde familie. Het gaat om een moeder, een zoon en een acht maanden zwangere schoondochter.
Het drama gebeurde zaterdag aan het begin van de avond. Aan de Zuidzijdsedijk was een barbecue aan de gang van de ijsclub. Door nog onbekende oorzaak reed een vrachtwagen van de dijk af het publiek in. De truck raakte meerdere mensen. Sommige slachtoffers kwamen onder de vrachtwagen terecht.
De omgekomen personen zijn tussen de 28 en 75 jaar. Het gaat om drie mannen en drie vrouwen. Ze komen uit Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland en Goudswaard.
Zeven mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Van een van hen is de toestand kritiek.
Volg het nieuws over Nieuw-Beijerland op de voet in ons liveblog:

46-jarige Spanjaard

De chauffeur van de truck is een 46-jarige Spanjaard. Hij zit vast voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop en zwaar lichamelijk letsel. Hij had niet gedronken, laat de politie weten.
De man werkte voor een bedrijf dat fruit vervoert. Tegenover een Spaanse krant heeft de firma laten weten dat de chauffeur op de Zuidzijdsedijk probeerde om een busje te ontwijken. De politie onderzoekt hoe het drama kon gebeuren en roept mensen die foto's of filmpjes hebben gemaakt op om die in te sturen.
Kijk hier de speciale uitzending van Rijnmond Vandaag terug: