nieuws

Advocaat 'niet voor 1 juni bij Oranje'

Dick Advocaat gaat volgens de NOS niet voor 1 juni aan de slag bij de KNVB
Dick Advocaat gaat volgens de NOS niet voor 1 juni aan de slag bij de KNVB
Dick Advocaat zal niet voor 1 juni bondscoach van het Nederlands elftal zijn. Dat laat de oefenmeester aan de NOS weten. De oud-speler van Sparta en voormalige adviseur bij Feyenoord wil eerst zijn contract bij Fenerbahçe in Turkije uitdienen.
Het afronden van het contract bij de KNVB zal nog enige tijd duren. 'Het is nog niet honderd procent.' Ook bevestigt Advocaat dat hij Ruud Gullit heeft gevraagd om assistent-trainer van het Nederlands elftal te worden. "Maar hij moet eerst zelf rondkomen met de KNVB en daarna kunnen we samen bij het Nederlands elftal aan de slag. Daar ben ik blij om", zegt Advocaat tegen de publieke omroep.
Advocaat zal, als hij daadwerkelijk bij de KNVB aan de slag gaat, zeker het oefenduel tussen Marokko en Nederland op woensdag 31 mei missen. De kans is aanwezig dat hij op diezelfde dag met zijn huidige club Fenerbahçe de Turkse bekerfinale speelt. Het duel van Nederland tegen Marokko zal nog door het interim-duo Fred Grim-Frans Hoek worden geleid.
In maart werd Danny Blind na de teleurstellende uitwedstrijd tegen Bulgarije (2-0) ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Oranje staat halverwege de WK-kwalificatie in poule A op een vierde plaats met zeven punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl