EXPLOSIE

Aanslag bij woning in Schiedamse flat, 40-jarige man opgepakt

Explosie bij flat aan Nieuwe Damlaan Schiedam, één verdachte opgepakt
Explosie bij flat aan Nieuwe Damlaan Schiedam, één verdachte opgepakt © MediaTV
Op de galerij van een flat de Nieuwe Damlaan in Schiedam is een explosie geweest. Het was een flinke knal, zegt de brandweer. Er zijn verdachte voorwerpen gevonden, waaronder bedrading. De explosie blies een voordeur en ramen van meerdere woningen op de tweede verdieping eruit.
De explosie was rond 3:30 uur afgelopen nacht. Agenten die op het politiebureau in de buurt aan het werk waren, hoorden de knal en gingen er direct op af. Niemand raakte gewond.
Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio lagen er verdachte voorwerpen buiten bij de deur. Agenten hebben bij de flat een man aangehouden. Het gaat om een 40-jarige Schiedammer.
Vlak bij de flat is een witte bestelbus onderzocht. Wat die precies met de explosie te maken heeft is nog onduidelijk.
De ochtend na de explosie wordt het glas dat op de grond en op de daken van auto's ligt bij elkaar geveegd. Enkele bewoners van de flat schrikken behoorlijk van het nieuws: "Ik werd wakker van de klap, terwijl ik hartstikke doof ben", vertelt een vrouw die al twintig jaar in de flat woont.

Eng idee

Samen met een buurvrouw praten ze wat over de gebeurtenis: "Toen wij hier kwamen wonen, was het een aardige flat, maar nu woont er van alles. Iedereen gooit alles overal neer. De lift ziet er niet uit", concludeert één van de twee.
De andere vrouw reageert ook geschrokken: "Wat woont daar?", zegt ze, verwijzend naar het appartement waar de deur werd uitgeblazen. "Het is niet meer fijn wonen hier", vertelt ze. "Ik vind het een eng idee wat hier is gebeurd. Ik hoop dat ze de bewoners die daar wonen weghalen."