FEYENOORD

Feyenoord huurt linksback Bjørkan van Hertha BSC

Fredrik André Bjørkan in actie voor Hertha BSC
Fredrik André Bjørkan in actie voor Hertha BSC © Sebastian El-Saqqa/firo Sportphoto/DPPI
De komst van Fredrik André Bjørkan naar Feyenoord is rond. De Noorse linksback wordt voor een jaar gehuurd van het Duitse Hertha BSC, vermoedelijk met een optie tot koop. Na Marcos López is de 24-jarige Bjørkan de tweede nieuwe linksback die Feyenoord deze transferzomer aantrekt.
Feyenoord had al langer serieuze interesse in Bjørkan. Vorig jaar zomer was de ploeg van Arne Slot al dichtbij de komst van de Noors international, die toen nog bij FK Bodø/Glimt speelde. Toen ging de deal niet door, en in de winter vertrok Bjørkan transfervrij naar Hertha BSC. Daar moest hij het vorig seizoen al voornamelijk met invalbeurten doen, dit seizoen komt hij helemaal niet aan spelen toe.

'Verhuur Hartman aan Excelsior'

Afgelopen zaterdag zat Bjørkan, net als de Argentijn Ezequiel Bullaude, tijdens Feyenoord-FC Emmen al op de tribune in De Kuip. In de Podcast Feyenoord werd zijn aanstaande komst naar Rotterdam besproken.
"David Hancko is eigenlijk als centrale verdediger gehaald en Quilindschy Hartman is er zolang uit geweest dat je niet zeker weet hoe hij zich gaat houden als Feyenoord drie wedstrijden in de week gaat spelen", aldus Sinclair Bischop. "Dat moet je van López ook nog maar zien. Daarom willen ze echt nog een serieuze linksback halen en daarom denk ik dat Bjørkan gehuurd gaat worden."
Van Eersel heeft wel een goed alternatief voor Hartman. "Hier vlakbij, bij Excelsior, zoeken ze nog een linksback. Dus ik zou Hartman gewoon lekker een jaar verhuren aan Excelsior. Dan ontwikkelt hij zich nog beter."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.