nieuws

Kuijt scoort voor winnend Oranje

06-03-dirk_Kuijt_03.cropresize-1.1.tmp.jpg
06-03-dirk_Kuijt_03.cropresize-1.1.tmp.jpg
ROTTERDAM - Nederland is het WK goed begonnen met een 2-0 overwinning op Denemarken. Oud-Feyenoorder Dirk Kuijt maakte vijf minuten voor tijd het tweede doelpunt. De 1-0 was een eigen doelpunt van AZ-speler Simon Poulsen.
Bondscoach Bert van Marwijk had voor het eerste WK-duel een basisplaats ingeruimd voor de (oud-)Feyenoorders Robin van Persie, Dirk Kuijt en Giovanni van Bronckhorst. Voor de aanvoerder van Oranje en Feyenoord was het zijn honderdste interland. Aan de kant van Denemarken speelde Jon Dahl Tomasson niet.
Groots speelde Nederland niet. In de eerste helft werden nauwelijks kansen afgedwongen. Kort na rust werd Oranje in het zadel geholpen door het eigen doelpunt van Poulsen, die de bal via de rug van Agger langs zijn eigen doelman kopte. Na de wissel van Eljero Elia voor Rafael van der Vaart kwam er meer élan in de ploeg. Vijf minuten voor tijd raakte Elia de paal, waarna Kuijt in de rebound een niet te missen kans benutte. Zaterdag speelt Oranje zijn tweede wedstrijd van het WK. Om 13.30 uur is Japan de tegenstander.