nieuws

Boze wedstrijdvissers en Hellevoetse neringdoenden

Hellevoetse neringdoenden, huisjesverhuurders en wedstrijdvissers luiden de noodklok naar aanleiding van de Voorns kanaalverzilting door het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen.
De ecologische plannen van Rijkswaterstaat en milieu-vorsers om in 2018 meer zout water het Haringvliet in te laten vlieden, is volgens criticasters funest voor de ommelandse zoetwaterwitvis,- snoek en snoekbaarsstand en dus populaire (wedstrijd)sportvisserij
De middenstand en al dan niet particuliere huisjes-verhuurders zoals bijvoorbeeld de Citta Romana-organisatie vrezen inkomstenderving door het milieu-besluit, omdat de duizenden Europese wedstrijdvissers die jaarlijks Hellevoetsluis aandoen door de verwachte witvviswegtrek, noodgedwongen elders hun hengelstek moeten gaan zoeken.
Ook is men bang voor overbevissing door beroepsvisserij op het Hollandsch Diep.
De eventuele komst van de forel en zalm vereffent het deerlijk verlies niet of nauwelijks voorspellen de Voorne Puttense zwartkijkers.
In de Hengelsport-speciaalzaak CatFish aan de Hellevoetse Veste-Timmerwerf voorzien Mario en Mirable Roobol dan ook zeer sombere tijden voor hun nerigndoenderij en de algehele Hellevoetse economie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl