nieuws

Rotterdamse haven in de spotlight op Discovery Channel

Televisiezender Discovery Channel begint aankomend weekend met een nieuw programma over de haven van Rotterdam. De serie met de toepasselijke naam 'De Haven' geeft een uniek kijkje achter de schermen bij de grootste haven van Europa.
"We willen dat de Nederlandse kijkers zien wat er allemaal in die haven gebeurt", vertelt regisseur Annemieke Geerts. "Veel mensen hebben geen idee wat daar voor mooie en spannende beroepen worden uitgevoerd."
Geerts denkt dat De Haven vooral de rest van Nederland nog kan verrassen. "Sommige dingen zijn voor de Rotterdammer heel gewoon, maar de rest van Nederland weet veel minder wat er in Rotterdam gebeurt."
In de zesdelige serie zijn verschillende beroepen te zien. Geerts: "Bijvoorbeeld een sleper, een kraanmachinist, een watertaxichauffeur en een baggeraar. We volgen de mensen achter het beroep."
De Haven wordt vooralsnog alleen op de Nederlandse Discovery Channel uitgezonden. Het programma is écht Rotterdams: elke aflevering begint met het gedicht Ode aan de Haven van stadsdichter Derek Otte.