EXCELSIOR

Excelsior zonder Marouan Azarkan naar Enschede, Kralingers bijna rond met Lamprou

Marouan Azarkan is hier aan de bal namens Excelsior in het oefenduel met Lyra
Marouan Azarkan is hier aan de bal namens Excelsior in het oefenduel met Lyra © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Excelsior mist woensdagavond in de uitwedstrijd bij FC Twente Marouan Azarkan. De Feyenoord-huurling is nog niet hersteld van zijn knieblessure, die hij zondag in de verloren wedstrijd tegen PSV opliep. De verwachting is dat Azarkan komend weekend in de belangrijke uitwedstrijd bij RKC Waalwijk wel weer inzetbaar is.
Excelsior hoopt zich de komende uren nog te versterken met vier spelers. De Kralingers zoeken nog naar een keeper, centrale verdediger, linksback en een aanvaller. Voor die laatste positie is Lazaros Lamprou de voornaamste kandidaat. De Griek is in Rotterdam om zijn overgang naar Excelsior af te ronden. Technisch manager Niels van Duinen is met zijn club PAOK in onderhandeling over ontbinding van zijn contract in Griekenland. Lamprou speelde eerder in Nederland voor Fortuna Sittard en FC Twente. De transfermarkt in Nederland gaat woensdagnacht op slot.
Trainer Marinus Dijkhuizen is blij als de transfermarkt dicht is en er eindelijk duidelijkheid is hoe alle selecties in de Eredivisie er daadwerkelijk uitzien. ''Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben als die markt dichtgaat want ik wordt er wel kriegel van. Het is echt een soort tombola nu. Het is gewoon een rare tijd. Dat zie je met alle dingen die gebeuren. Het wordt steeds gekker'', aldus de trainer van Excelsior.
Marinus Dijkhuizen is blij als de transfermarkt eindelijk gesloten is in Nederland
Dijkhuizen verwacht woensdagavond met FC Twente een getergde tegenstander. Het elfal van Ron Jans werd vorige week uitgeschakeld in de voorronde van de Conference League door Fiorentina en verloor zondag met 1-0 bij promovendus FC Volendam. ''Ja ze zullen getergd zijn en hebben gewoon een goede ploeg. Zeker thuis hebben ze het goed gedaan, maar wel een mooie uitdaging weer voor ons'', aldus Dijkhuizen.
De Kralingers moeten zich herstellen van de kansloze 6-1 nederlaag van zondag thuis tegen PSV. Volgens Dijkhuizen raakt zijn team niet in paniek en is Excelsior wel al over die klap heen. ''Ik vond ons naief en dat hadden de jongens ook wel in de gaten. De jongens hebben zondagavond zelf die wedstrijd teruggekeken en waren schuldbewust'', zegt de Westlander tegenover Rijnmond
In Enschede is er weer een basisplaats weggelegd voor Chouaib Driouech. De aanvaller die vorig seizoen overkwam van Heerenveen is dit seizoen basisspeler. Gek genoeg was hij vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie wisselspeler. ''Een paar weken voor het einde van het seizoen had ik een gesprek met Marinus Dijkhuizen waarin ik aangaf dat ik er het volgende seizoen zou staan. Ik zei dan kan je niet meer om mij heen. Toen zei de trainer, maar we hebben nog de play-offs. Daar liet ik mij al zien dus ik heb niet gelogen'', lacht Driouech.
Couhaib Driouech is dit seizoen basisspeler bij Excelsior
Excelsior wist de laatste ontmoeting in de eredivisie te winnen in Enschede. In 2017 wonnen de Kralingers met 3-1 na een vroege achterstand. Hicham Faik, Milan Massop en Khalid Karami. Bij Excelsior staat Nathan Markelo onder contract. De rechtsback maakte in september 2020 zijn profdebuut voor FC Twente. Via Jong PSV kwam Markelo dit jaar in Kralingen terecht.