112

112-nieuws: Brand op balkon van flatgebouw in Rotterdam | Cliënt Yulius-kliniek in Sliedrecht bedreigt personeel met mes

De brandweer was snel ter plaatse bij de brand op de Tagoreplaats
De brandweer was snel ter plaatse bij de brand op de Tagoreplaats © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van woensdag 31 augustus.

18:43 uur - Brand op balkon van flatgebouw in Rotterdam

Op het balkon van een flatgebouw op de Tagoreplaats in Rotterdam is woensdagavond korte tijd brand geweest. Een stuk plastic is door nog onbekende redenen in brand gevlogen. Inmiddels is het brandje geblust. De bewoners van de flat waren niet thuis. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

17:30 uur - Cliënt Yulius-kliniek in Sliedrecht bedreigt personeel met mes

Een vrouwelijke cliënt van de Yulius-kliniek aan de Wilhelminastraat in Sliedrecht heeft woensdagmiddag het personeel bedreigt met een mes, toen werd geprobeerd om haar te vervoeren. Daarop rukten de hulpdiensten massaal uit naar de instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Het arrestatieteam werd opgeroepen, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. Wel werd uit voorzorg een reddingskussen geplaatst.
De vrouw is door de politie aangehouden. Bij het incident raakte niemand gewond.

11:52 uur - 1533 kilo cocaïne gevonden in Rotterdamse haven

De douane heeft dinsdagavond 1533 kilogram cocaïne gevonden in de Rotterdamse haven dankzij een tip. De drugs zaten verstopt in een container met appels afkomstig uit Panama. Volgens een woordvoerder van Justitie is de cocaïne later pas in de container toegevoegd. De lading vertegenwoordigt een straatwaarde van bijna 115 miljoen euro.
De cocaïne zat verpakt in sporttassen. Volgens het Openbaar Ministerie is het daarom waarschijnlijk dat de lading bedoeld was voor uithalers, aangezien sporttassen eenvoudig te vervoeren zijn. Er zijn tot dusver geen uithalers gevonden.

09:30 uur - Hond bijt baas, ontsnapt en houdt politie uren bezig

De politie heeft dinsdagavond op de Dordtsestraatweg in Rotterdam-Zuid een staffordshireterriër in beslag genomen. Het dier beet eerst zijn baas en nam daarna de benen.
Volgens een woordvoerder van de politie was de man te bang voor de hond geworden om hem in bedwang te houden. Twee agenten probeerden om het dier te taseren, dat mislukte. Of ze het dier hebben geraakt is niet duidelijk.
Twee hondenbegeleiders vingen uiteindelijk het dier. De eigenaar van de hond is overgebracht naar het ziekenhuis met verwondingen. Hoe ernstig die zijn is niet bekend. Justitie bepaalt nu wat er met het dier gaat gebeuren.

00:00 uur - Stacaravan volledig afgebrand in Westmaas

Op een campingterrein aan de Hofstraat in Westmaas in de Hoeksche Waard is dinsdagavond laat een stacaravan uitgebrand. Dat meldt de brandweer Zuid-Holland Zuid. Omdat er veel rook vrijkwam bij de brand kreeg de brandweer veel meldingen binnen. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.
De brandweer blust wat er over is van de stacaravan in Westmaas
De brandweer blust wat er over is van de stacaravan in Westmaas © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl