112

112-nieuws: Opmerkelijk besluit Rotterdamse agent: overtreder mag boete overmaken naar een goed doel

Een boete voor het rijden zonder helm ging donderdag in Rotterdam niet naar de staatskas, maar naar het KWF
Een boete voor het rijden zonder helm ging donderdag in Rotterdam niet naar de staatskas, maar naar het KWF © Instagram Politie Rotterdam Centrum
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van donderdag 1 september.

21:45 - Opmerkelijk besluit Rottterdamse agent: overtreder mag boete overmaken naar goed doel

Een 37-jarige scooterrijder is op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam betrapt op het rijden zonder helm. Een agent stond al in de startblokken om een prent uit te schrijven, toen de scooterrijder met een bijzonder voorstel kwam: hij opperde om het bedrag over te maken naar een goed doel. De agent besloot 'bij uitzondering' om hierin mee, waarna het duo samen koos voor KWF Kankerbestrijding.
Op het rijden van een boete staat 95 euro. Of de administratiekosten van de politie zijn meegerekend, is niet bekend.
Een woordvoerder van de politie laat vrijdag weten dat het inderdaad om een uitzonderlijk geval gaat. "Het staat burgers natuurlijk vrij om na een waarschuwing het uitgespaarde geld een goede bestemming te geven."

21:00 - Geschaarde caravan blokkeert A15, verkeer over vluchtstrook

Verkeer op de A15 richting Ridderkerk moet donderdagavond rekening houden met een langere reistijd. Als gevolg van een eenzijdig ongeval is de weg tussen Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam afgesloten. Een geschaarde caravan blokkeert de weg. Automobilisten worden over de vluchtstrook geleid. De vertraging bedraagt volgens de ANWB zo'n drie kwartier.

16:30 - Verdachten WhatsApp-fraude gepakt

Agenten van de financiële opsporingseenheid in Rotterdam hebben drie mannen aangehouden voor oplichting via Whatsapp. Ze zouden Vriend-in-Nood-fraude hebben gepleegd. Daarbij wekken ze de indruk een vriend of familielid te zijn dat geld nodig heeft.
De mannen zijn tussen de 22 en 25 jaar en komen Schiedam en Vlaardingen. Ze hebben minimaal 100.000 euro buitgemaakt. De politie noemt dat een voorzichtige schatting.
Bij huiszoekingen werd een vuurwapen gevonden, veel telefoons, simkaarten en bankpassen. Een van de mannen had 11.000 euro aan contanten in huis. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

16:05 - Afrit A20 richting Schiebroek afgesloten door ongeval

Op de A20 is donderdagmiddag een ongeluk gebeurd ter hoogte van Rotterdam-Schiebroek. De afrit richting Schiebroek is daardoor afgesloten vanwege bergingswerkzaamheden. Verkeer richting Hoek van Holland moet het doen met één rijstrook.

12:56 - Bestelwagen op zijn kant na aanrijding Keileweg

Een auto en een grote bestelwagen zijn dondermiddag met elkaar in botsing gekomen. De laatste is hierdoor op zijn kant terecht gekomen. Dit gebeurde omstreeks 12:15 uur aan de Keileweg in Rotterdam, op de hoek bij de Praxis. Beide bestuurders hebben wel veilig zelf het voertuig kunnen verlaten. Hoe de botsing kon gebeuren, is niet bekend.
Een auto en bestelwagen botsten op elkaar aan de Keileweg
Een auto en bestelwagen botsten op elkaar aan de Keileweg © MediaTV

12:56 - Gaslek bij loodsen in Rotterdam-West

Donderdagmiddag rond het middaguur is er een gaslek ontstaan bij een bedrijventerrein aan de Lekstraat in Rotterdam. Meerdere loodsen zijn ontruimt en meerdere mensen staan buiten. Er zijn verder geen gewonden gevallen.
De gasleiding is inmiddels dicht. Het lek is ontstaan doordat een vrachtwagen tegen een gaskast opbotste.

12:15 - Partij cannabis van 28 miljoen euro gepakt

Douaniers in de Rotterdamse haven hebben tijdens het scannen van containers 3 duizend kilo cannabis ontdekt. In een container uit Nigeria vonden ze tussen de kokosnootschillen de drugs. De partij is vermoedelijk in een Spaanse haven aan boord geladen. De cannabis is inmiddels vernietigd.
De partij cannabis.
De partij cannabis. © Openbaar Ministerie

06.00 - Explosie bij coffeeshop in Feijenoord

In de nacht van woensdag op donderdag was er een explosie bij Coffeeshop De Grasspriet in de Slaghekstraat in Rotterdam. Volgens de politie ontstond dit door het afgaan van een cobra, zwaar vuurwerk met de kracht van een handgranaat. Hierbij zijn meerdere ruiten gesprongen en is er flinke schade aan de gevel.
Een aantal bewoners kon door de explosie hun woning niet in. Zij moesten op straat wachten tot de politie toegang gaf. Niemand raakte bij de explosie gewond. Door het rondvliegende glas zijn wel nabijgelegen auto's beschadigd.
Politiemensen zoeken naar sporen in de Slaghekstraat.
Politiemensen zoeken naar sporen in de Slaghekstraat. © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl