nieuws

Te gast in Rijnmond Nu: Manuel Kneepkens, Romanticus en Toonder-adept

Hij had weer een reden om te kunnen zeggen dat de Wereld weer een stukje mooier is geworden: Dichter, politicus en aanbidder van Marten Toonder: Manuel Kneepkens. Rotterdam heeft weer een echt Marten Toonder-monument, bij station Blaak.
Het beeld, ter ere aan de striptekenaar moest vanwege een verbouwing van z'n plaats. Maar sinds vanmiddag kunnen voorbijgangers zich vergapen aan de zes meter hoge obelisk geflankeerd door de bekende Olie B. Bommel-karakters: markies De Cantecler, burgemeester Dickerdack, professor Sickbock en de schilder Terpen Tijn.
105 jaar na de geboorte van Toonder is het beeld dus weer terug. Tot grote vreugde van Kneepkens. Waarom is hij zo verslingerd aan het werk van Marten Toonder? En hoe gaat het eigenlijk met hem zélf?
Reageren op de uitzending? Reageer via Nu@Rijnmond.nl of #Rijnmond :

RIJNMOND NU TWITTERKANAAL:

Rijnmond Nu: voor het nieuws uit jouw buurt maar ook uit binnen- en buitenland. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Voor het verhaal áchter het nieuws. En met bijzondere gasten in de studio. Ruud de Boer praat je iedere dag bij in Rijnmond Nu tussen 16.00 en 19.00 uur.
Kijk ook op de homepage van Rijnmond Nu.
Vaak kun je de uitzending terugluisteren! Check het door de foto naar links te swipen.