112

112-nieuws: Sluiting parallelbaan Haringvlietbrug door schade | Scooterrijder zet het zonder rijbewijs (en zonder succes) op een lopen

De Haringvlietbrug met aangepaste rijstroken.
De Haringvlietbrug met aangepaste rijstroken. © Rijkswaterstaat
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van vrijdag 2 september.

20:10 - Sluiting parallelbaan Haringvlietbrug door schade

Het Sluispad langs de Haringvlietbrug is grotendeels dicht voor landbouwverkeer. Aan de onderkant van de brug is schade gezien. Die moet eerst worden hersteld voor het Sluispad weer kan worden vrijgegeven. Hoe lang dat duurt, is niet bekend.
De afsluiting treft alleen het landbouwverkeer, zegt Rijkswaterstaat. Fietsers en voetgangers kunnen nog gewoon over de brug. Auto's die naar de strandjes willen kunnen via de hoofdrijbaan naar de overkant. Met landbouwbedrijven zijn drie momenten per dag afgesproken waarop traktoren en andere landbouwvoertuigen onder begeleiding in konvooi over de snelweg A29 kunnen.

20:05 - Scooterrijder zet het zonder rijbewijs (en zonder succes) op een lopen

De bestuurder van een deelscooter schrok zich vrijdagmiddag een hoedje bij het zien van politie, liet zijn scooter vallen sloeg op de vlucht. Niet zonder reden: de scooterrijder had geen rijbewijs. Dat wisten de agenten op dat moment nog niet, maar daar kwamen ze snel genoeg achter toen de bestuurder in de kraag werd gevat op de Kromme Elleboog, een zijstraat van de Witte de Withstraat.

18:55 - Poeplucht in Alblasserdam door lozing in riool

Er hangt een poeplucht in Alblasserdam. De stank is afkomstig uit het riool, zo heeft de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid gemeten. De vieze lucht wordt veroorzaakt door het bedrijf Den Ouden Tankstransport aan de Edisonweg in Alblasserdam, zegt de Omgevingsdienst. Het bedrijf heeft warm water in het riool geloosd.
Vermoedelijk zorgt de opwarming van het riool voor de poeplucht. Er zijn een kleine 20 klachten bij de Omgevingsdienst binnengekomen. Verschillende mensen hebben ook naar de gemeente gebeld. Den Ouden heeft na de eerste klachten meteen extra gekoeld water in het riool laten lopen. De omgevingsdienst onderzoekt wat er is mis gegaan en of het transportbedrijf zich aan de vergunning heeft gehouden.

17:50 - N496 is weer vrijgegeven

15:35 - Gewonde en zwaargewonde bij frontale botsing Rockanje, N496 dicht

Bij een verkeersongeval tussen twee personenauto's op de Oudedijk (N496) in Rockanje is een 82-jarige vrouw uit Oostvoorne zwaargewond geraakt. Een 74-jarige vrouw, de bestuurster van het andere voertuig, raakte lichtgewond. De N496 is in beide richtingen gesloten. Door het ongeluk in Rockanje loopt het vast op de N57 tussen Rotterdam en Brouwersdam.
Twee personen raakten na de frontale botsing in Rockanje gewond
Twee personen raakten na de frontale botsing in Rockanje gewond © MediaTV

15:10 - Meisje in kritieke toestand naar ziekenhuis na aanrijding Rotterdam-Centrum

Op de Botersloot in het centrum van Rotterdam is een voetganger aangereden. Het 15-jarige meisje is ernstig gewond geraakt en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De straat is afgezet voor onderzoek.
Bij een ongeluk op de Botersloot is vrijdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt
Bij een ongeluk op de Botersloot is vrijdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt © MediaTV

15:05 - Prinses Irenebrug is gemaakt, maar kan niet open

Verkeer kan weer gebruik maken van de Prinses Irenebrug in Rotterdam. De brug kampte eerder vanmiddag met een storing. Die is verholpen, maar dat betekent niet dat alle problemen uit de weg zijn. De brug kan voorlopig namelijk niet meer open, waardoor scheepvaart nog altijd hinder kan ondervinden.

14:50 - Rotterdammer verdacht van explosie bij huis vriendin Klaas Otto

Een 20-jarige Rotterdammer is aangehouden op verdenking van het tot ontploffing brengen van explosieven bij een woning in Den Bosch. Eén van die woningen was het huis van de vriendin van Klaas Otto. Hij is de oprichter van de inmiddels verboden motorclub No Surrender MC.
De explosie bij dat huis vond plaats in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 juli. Enkele dagen eerder werd een woning in de buurt al door een explosie beschadigd. Ook daarvan wordt de jonge Rotterdammer, die door de Belgische politie werd aangehouden op een treinstation in Brussel, verdacht.

13:55 - Storing bij Prinses Irenebrug

Er is momenteel een storing bij de Prinses Irenebrug in Rotterdam. De wegen richting de brug - de Molenlaan in Hillegersberg en de Terbregseweg (Ommoord) - staan hierdoor vol. De monteur van de gemeente is onderweg.

13:20 - Tiener aangehouden voor neersteken man bij Alexandrium

Een 15-jarige jongen uit Maassluis is aangehouden voor het neersteken van een man van 47 nabij winkelcentrum Alexandrium. De man raakte donderdagavond gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is volgens de politie iemand zonder een vaste woon - of verblijfplaats.
Hij liep een flinke steekwond op omstreeks 22:30 uur op de kruising van de Grote Beer en het Poolsterplein in Rotterdam-Oost. Er zou een ruzie of vechtpartij aan vooraf zijn gegaan. De politie denkt dat er nog meer slachtoffers zijn, maar die zijn nog niet terecht.
De man, die een flinke steekwond opliep nabij Alexandrium, is naar het ziekenhuis gebracht
De man, die een flinke steekwond opliep nabij Alexandrium, is naar het ziekenhuis gebracht © MediaTv

13:06 - Weg Van Brienenoordbrug weer vrij

De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

12:55 - Vrachtwagen in brand op Van Brienenoordbrug

Een vrachtwagen staat in de brand op de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug richting Ridderkerk. Dat meldt Rotterdam Onderweg. Daarom zijn er twee rijstroken afgesloten.

11:39 - Vandalen leggen leggen paal over fietspad; wielrenner naar ziekenhuis

In Ottoland is vrijdagmorgen een wielrenner gewond geraakt, nadat hij met zijn fiets tegen een paal botste die over de weg was gelegd op de Nieuwe Steeg. De 50-jarige man uit Giessenburg zag de paal te laat liggen en kon niet op tijd remmen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
© Politie

08:04 - Bestuurder met teveel alcohol achter stuur is rijbewijs kwijt

Een bestuurder uit de Hoeksche Waard raakte donderdag- op vrijdagnacht betrokken bij een eenzijdig ongeval. Hij kwam met zijn busje tegen een boom aan en ging er lopend vandoor richting het busstation. Hij bleek voor een beginnende rijder vijf keer zoveel alcohol in zijn systeem te hebben dan is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren, laat de wijkagent op zijn Instagram weten.

05:51 - Man neergestoken nabij winkelcentrum Alexandrium

Een man is donderdagavond rond 22:30 uur neergestoken bij de oversteekplaats op de kruising van de Grote Beer en het Poolsterplein in Rotterdam-Oost. De politie trof hem met een flinke steekwond aan. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl