FEYENOORD

Feyenoord denkt na bevestigde afscheid van Arnesen aan organisatorische wijziging

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord
Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord en Frank Arnesen hebben een akkoord bereikt over de ontbinding van het contract van de technisch directeur. De club denkt nu na over de opvolging van de Deen en sluit daarbij niet uit dat er op termijn een technisch manager komt, in plaats van een technisch directeur.
Die stap zou een organisatorische wijziging betekenen voor de Stadionclub. Qua werkzaamheden liggen die functies dicht bij elkaar, maar doorgaans is er bij voetbalclubs met deze betiteling wel een verschil in hiërarchie en beslissingsbevoegdheden. Het biedt de kans om ook interne kandidaten voor de functie sneller te kunnen laten doorgroeien naar een rol om mee te beslissen over de aan- en verkoop van de spelers.
"Er zijn altijd dingen die wij beter kunnen doen en wij maken ook een analyze hoe dat kan," zei algemeen directeur Dennis te Kloese al in zijn terugblik op de afgelopen transferzomer. "Als daaruit blijkt dat er binnen de organisatie de noodzaak is om dingen aan te passen zodat de club daar beter en sterker van wordt, dan doen we dat."

Gezondheidsredenen ten grondslag aan vertrek Arnesen

Arnesen is sinds januari 2020 de technisch directeur van Feyenoord en verlengde eerder dit jaar zijn contract nog tot volgend jaar zomer. Eind juni legde hij zijn taken bij de Rotterdammers neer. De 65-jarige Deen kampt al langer met fysieke klachten aan zijn knie. Arnesen is al geopereerd aan het gewricht, maar de revalidatie verliep niet zoals gewenst. Afgelopen weekend lekte de gesprekken over zijn aanstaande vertrek al uit.
"Ik ben trots op wat we de afgelopen 2,5 jaar met elkaar hebben bereikt en we gaan dan ook op een positieve manier uit elkaar," zegt Arnesen in een persbericht van Feyenoord. Het liefst had de technisch directeur zijn aflopende contract de komende maanden nog uitgediend, erkent hij. "Ik snap echter heel goed dat ze bij Feyenoord aan de verdere toekomst moeten denken. Niemand is nu eenmaal groter dan de club."
Feyenoord zal niet per se grote haast maken om een opvolger voor Arnesen te vinden, stelt algemeen directeur Dennis te Kloese: "Die noodzaak is er niet, omdat de transferwindow is afgelopen en we, na het uitvallen van Frank, de afgelopen periode al een werkverdeling hadden opgetuigd die nog wel even kan voortduren. Bovendien staan veel zaken aan de voetbalkant er juist goed voor. Dit zeker ook door Frank zijn inspanningen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl