nieuws

Slechts 5000 toeschouwers welkom bij eerste training Feyenoord

feyenoordeerstetraining120.cropresize.tmp.JPG
feyenoordeerstetraining120.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Feyenoord heeft zich de woede van een deel van haar supporters op de hals gehaald. Tot ontzetting van de fans heeft de Stadionclub besloten tijdens de eerste training op 27 juni slechts 5.000 toeschouwers toe te laten langs het veld.
De eerste training van Feyenoord is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot spektakel waar duizenden fans bij aanwezig waren. Volle tribunes, een fakkelzee bij de opkomst van de spelers en allerlei evenementen rond de eerste training vormden een bekend beeld op die dag.
De supporters vrezen dat aan die traditie een einde komt nu Feyenoord slechts een beperkt aantal fans toelaat op de tribunes. Omdat ook de controles en beveiliging die dag worden aangescherpt gaat de charme van de eerste training verloren voor de supporters. Een deel van de fans hebben acties aangekondigd en wil gewoon op 27 juni verzamelen bij het Maasgebouw om zo alsnog de training bij te wonen op de manier die de laatste jaren gebruikelijk was.
Feyenoord wijdt de beperking in het aantal toeschouwers aan gemeentelijke regels. Feyenoord-woordvoerder Raijmond Salomon laat weten dat het trainingsveld op Varkenoord op 27 juni is aangewezen als evenemententerrein. "De gemeente heeft bepaald dat er maximaal 5000 mensen bij de trainingen mogen zijn en Feyenoord moet zorgen dat er niet meer op het terrein zijn. Daarom moeten wij met een kaartensysteem werken", zegt hij in Radio Rijnmond Sport.
Kaarten voor de eerste training zijn gratis aan te vragen op de website van de Stadionclub.