VERKEER

788 boetes: het regent bekeuringen rond de Nieuwe Binnenweg na handhaven parkeeroverlast

De gemeente hing eind juli borden op tegen fout parkeren op de Nieuwe Binnenweg
De gemeente hing eind juli borden op tegen fout parkeren op de Nieuwe Binnenweg © Rijnmond
De gemeente voegt de daad bij het woord als het gaat om de aanpak van parkeeroverlast in vier drukke straten in Rotterdam. In totaal werden er in juli en augustus op de Nieuwe Binnenweg, Zwart Janstraat, Vierambachtstraat en Mathenesserweg 788 boetes uitgeschreven tegenover 27 in de twee voorgaande maanden. Ter illustratie: waar in juni nog zes boetes werden uitgedeeld op de Nieuwe Binnenweg, groeide dat aantal in juli (270) en augustus explosief (162).
Bekeurd werd er dus niet alleen op de Nieuwe Binnenweg, want ook in de andere drie straten steeg het aantal boetes aanzienlijk. De structurele parkeeroverlast in de stad, zoals het vele dubbelparkeren, is de gemeente al langere tijd een doorn in het oog. Om die reden werd in het coalitieakkoord afgesproken dat er meer handhavers zouden worden ingezet om (straat)overlast en asociaal verkeersgedrag tegen te gaan.
Ook winkeliers en bewoners op de Nieuwe Binnenweg zijn de overlast en de onveilige situaties meer dan zat. In verschillende etalages hangen sinds deze zomer gele posters waarop wordt aangegeven wat je allemaal kunt kopen voor 109 euro, de hoogte van de boete die automobilisten moeten betalen voor parkeren op de weg. Op borden langs de weg wordt ook nog extra gewaarschuwd met teksten als 'Parkeer niet midden op straat. Ook niet met knipperlicht. Boete = €109,00'.
"De hogere aantallen boetes en waarschuwingen zijn het gevolg van de intensivering van de inzet van handhavers op de parkeeroverlast in deze vier straten", schrijft wethouder Vincent Karremans in een brief aan de gemeenteraad. Hij werkt aan een plan om 'deze intensievere en gerichte inzet op parkeeroverlast in andere winkelstraten toe te passen dan de huidige vier straten'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl