CRIMINALITEIT

Twee mannen gearresteerd voor mislukte moordaanslag op Schiedammer Cor P.

Justitie zocht uitgebreid naar Cor P. en verspreidde deze foto.
Justitie zocht uitgebreid naar Cor P. en verspreidde deze foto. © Archieffoto
De politie heeft twee mannen gearresteerd die een mislukte moordaanslag zouden hebben gepleegd op Schiedammer Cor P. De verdachten komen uit Tiel en de Dominicaanse Republiek en zijn al in juni opgepakt. Justitie heeft het nieuws bevestigd aan RTV Oost.
Cor P. verbleef in de Dominicaanse Republiek waar hij in januari van dit jaar werd beschoten vanaf een scooter. Hij overleefde de aanslag en werd in het ziekenhuis gearresteerd. Enkele weken later is hij naar Nederland gehaald en vastgezet.
De Schiedammer moet nog een deel van een straf uitzitten voor een poging tot moord in Amsterdam in 2009. Daarnaast wordt hij verdacht van de moord op Onno Kuut in datzelfde jaar in Hoek van Holland.
In die laatste zaak was Cor P. op vrije voeten en vlak voor de uitspraak knipte hij zijn enkelband door en nam de benen. In de zaak-Kuut is hij net als drie andere vermeende leden van de tattookillers vrijgesproken, maar er loopt nog een hoger beroep.
P. vluchtte naar de Dominicaanse Republiek waar hij in een steegje door drie kogels werd geraakt. In zijn woning werden een pistool, kogels en valse paspoorten gevonden.
De mannen die zijn opgepakt voor de moordaanslag zijn 21 en 22 jaar oud. Volgens RTV Oost behoren zij tot een soort moordbrigade, samen met twee Poolse mannen en drie Nederlanders. Zij zouden aanslagen hebben gepleegd in Lopik, Best en Groningen,