SPARTA

Sparta viert eerste thuisoverwinning van het seizoen in een doelpuntenfestijn

Sparta viert de ruime overwinning op FC Volendam
Sparta viert de ruime overwinning op FC Volendam © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Sparta heeft zaterdag op een overtuigende manier de eerste thuiszege van het seizoen binnengesleept. FC Volendam werd met maar liefst 4-0 verslagen en zag met Koki Saito een nieuwe publiekslieveling invallen. De ploeg voegt zich na deze overwinning in het linkerrijtje.
Dit moet je onthouden van Sparta-FC Volendam
Dit moet je onthouden van Sparta-FC Volendam © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Adil Auassar begon verrassend op de bank. Trainer Maurice Steijn vertelde voor de camera van ESPN dat de verdediger weinig had getraind door trieste familieomstandigheden. Sparta wilde fitheid in het basisteam en koos voor Mike Eerdhuijzen als vervanger.
De wedstrijd tussen Sparta en FC Volendam begon gelijkwaardig. Na een kans van Vito van Crooij kreeg de ploeg van Wim Jonk een paar kansen, maar daar kwam geen goal uit. Na ongeveer acht minuten nam Sparta het initiatief en kreeg het met Tobias Lauritsen en Younes Namli kansen op de 1-0.

Assist van de doelman

Na een kleine vijftien minuten was het dan toch raak voor de ploeg van Steijn. Keeper Nick Olij schoot de bal uit zijn doel en die kwam terecht voor de voeten van Van Crooij. De aanvaller kwam daardoor oog in oog met doelman Filip Stankovic en schoof de bal daar koeltjes langs en zette zijn ploeg op een voorsprong.
Tekst gaat verder onder het fragment.
Zo klonk de 1-0 van Vito van Crooij bij Sparta-FC Volendam op Radio Rijnmond
In het restant van de eerste helft hielden de twee ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht. Zowel Sparta als FC Volendam had af en toe een kleine doorbraak, maar tot een echte kans leidde dit niet. Tot een minuut voor rust Robert Mühren de bal binnen kon lopen. De spits schoof de bal echter op miraculeuze wijze naast.
De tweede helft begon zoals de eerste helft grotendeels verliep. Weinig echte grote kansen en een spel dat op en neer ging. In minuut 54 was het eerste echte gevaar door doelpuntenmaker Van Crooij. Stankovic hield de bal echter enigzins simpel uit het doel.
Jonathan de Guzman na afloop van Sparta-FC Volendam

Koki Saito nieuwe publiekslieveling

Halverwege de tweede helft maakte Koki Saito zijn debuut als vervanger van Younes Namli. De Japanner stal binnen acht minuten met een paar mooie acties al de harten van de Spartanen. Na een mooi samenspel was Tobias Lauritsen het eindstation en kopte hij de 2-0 binnen.
Tekst gaat verder onder de video
Tobias Lauritsen na zijn twee goals in de wedstrijd Sparta-FC Volendam
Nog geen vijf minuten was het alweer raak voor de Noor. Door een mooie actie kwam Saito achter de verdediging en legde de Japanse balkunstenaar de bal perfect neer voor de spits. Lauritsen kon vervolgens eenvoudig scoren (3-0). Vijf minuten voor tijd bracht de 21-jarige Saito de bal naar invaller Sven Mijnans die de 4-0 op het bord zette.
Daarmee wist de ploeg van hoofdtrainer Steijn met overtuigende cijfers te winnen en is het de hele avond niet echt in gevaar geweest. Volgende week zondag speelt Sparta de eerste stadsderby tegen Feyenoord.

Sparta - FC Volendam 4-0 (1-0)

14’ Vito van Crooij 1-0
68' Tobias Lauritsen 2-0
72' Tobias Lauritsen 3-0
85' Sven Mijnans 4-0
Opstelling Sparta: Olij; Sambo, Vriends, Eerdhuijzen (76' Auassar), Pinto; De Guzmán (73' Van Mullem), Verschueren (65' Saito), Kitolano; Namli (65' Mijnans), Lauritsen, Van Crooij