112

112-nieuws: Twee gewonden door ontplofte barbecue | Bezorger in arm gestoken in Rotterdam-Zuid

In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van zondag 4 september. Deze zondag begon onrustig met een steekpartij en twee schietpartijen, waarvan één op de Wolphaertsbocht. De politie spreekt van een "drukke nacht".

21:50 Bezorger gewond bij steekpartij in Rotterdam-Zuid

Bij een steekpartij aan de Spoorweghaven in Rotterdam-Zuid is zondagavond een bezorger op een scooter gewond geraakt. De 18-jarige Rotterdammer kreeg ruzie met een aantal jongens en werd in zijn arm gestoken. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Voor zover bekend is de dader nog spoorloos.
De bezorger op de scooter zou ruzie hebben gehad
De bezorger op de scooter zou ruzie hebben gehad © MediaTV

17:42 Twee gewonden door ontplofte barbecue

In het Prinses Beatrixpark in Schiedam is zondagmiddag een barbecue ontploft. Daarbij zijn twee mensen gewond geraakt. Eén van hen is met zware brandwonden naar het Maasstad Ziekenhuis gebracht. De politie en brandweer onderzoeken hoe de ontploffing heeft kunnen gebeuren.
Een van de gewonden is naar het ziekenhuis gebracht
Een van de gewonden is naar het ziekenhuis gebracht © MediaTV

16:01 - Motorrijder knalt op paal


Op de Zekkenweg in Hoek van Holland is een motorrijder tegen de paal van een verkeersbord gereden. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur. De man liep een pijnlijke schouder op en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De motor en de paal zijn door de botsing beschadigd geraakt. Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken.
Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken
Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken © MediaTV

14:39 uur - Opnieuw auto uitgebrand in Gorinchem

Voor de tweede nacht op rij is er een autobrand geweest in Gorinchem. Dit keer was het raak in de Weverstraat. De wagen is volledig uitgebrand. In de nacht van vrijdag op zaterdag stonden er ook al twee auto's in brand op de Gerard van Lomstraat. Dat is een paar honderd meter verderop. In die straat gingen in januari en februari ook al wagens in vlammen op.

11:27 uur - 26-jarige man aangehouden na gewelddadige beroving in Alblasserdam

Op de Plantageweg in Alblasserdam is zaterdagavond een 55-jarige man beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en belde de hulpdiensten. Vlak daarna hebben agenten een 26-jarige man uit Rotterdam aangehouden.

10:54 uur - Auto raakt total loss na botsing tegen boom en lantaarnpaal

Op de Prins Alexanderlaan in Rotterdam-Alexander is zondagochtend bij een eenzijdig ongeluk een auto total loss geraakt. De wagen botste tegen een boom en een lantaarnpaal. Waarschijnlijk is dat met hoge snelheid gebeurd, want de lantaarnpaal is helemaal uit de grond geraakt en volledig verbogen. De bestuurder is uit de wagen gehaald en is nagekeken door ambulancepersoneel.
Op de Prins Alexanderlaan botste een auto op een boom en een lantaarnpaal
Op de Prins Alexanderlaan botste een auto op een boom en een lantaarnpaal © MediaTV

10:28 uur - 2 mannen opgepakt na beschietingen met gel blasters

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in Rotterdam-Spaanse Polder twee mannen opgepakt, nadat mensen waren beschoten met gel blasters. Dat zijn een soort balletjesgeweren, die volgens de politie erg lastig te onderscheiden zijn van echte wapens. Agenten vonden de mannen in een auto aan de Galateestraat.

04:00 uur - 5 aanhoudingen na schietpartij op Wolphaertsbocht

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf mensen aangehouden na een schietpartij op de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Volgens getuigen zou er rond kwart voor vier over en weer zijn geschoten. Een van de schutters zou daarna een kroeg zijn binnengelopen. De politie kwam ter plaatse en liet alle mensen binnen één voor één naar buiten komen. Daarbij werden ze ook gefouilleerd. Vier mannen in de leeftijd van 28 tot 48 jaar zijn aangehouden.
Een slachtoffer heeft zich later gemeld bij het ziekenhuis en is ook aangehouden door de politie. Het gaat om een 24-jarige Rotterdammer. Bij het ziekenhuis heeft de politie een auto in beslag genomen, waar het slachtoffer waarschijnlijk in heeft gezeten.
Er was veel politie aanwezig op de Wolphaertsbocht na de schietpartij
Er was veel politie aanwezig op de Wolphaertsbocht na de schietpartij © MediaTV

02:40 uur - Gewonde bij steekpartij op Hobokenstraat in Rotterdam

Op de Hobokenstraat in het centrum van Rotterdam heeft in de nacht van zaterdag op zondag een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij liep een man lichte verwondingen op in zijn middel. Aan het incident ging waarschijnlijk een ruzie vooraf. De politie is op zoek naar de dader.

02:07 uur - Schietpartij op Kaneelhof in Rotterdam, van betrokkenen ontbreekt ieder spoor

Op de Kaneelhof in de Rotterdamse wijk Hoogvliet zou in de nacht van zaterdag op zondag een schietpartij hebben plaatsgevonden. De politie kreeg meerdere meldingen, maar trof niemand aan. Wel zijn er hulzen gevonden.
Wijkagent Jason Boerwinkel plaatst op Instagram een foto van de hulzen die zijn aangetroffen op de Kaneelhof
Wijkagent Jason Boerwinkel plaatst op Instagram een foto van de hulzen die zijn aangetroffen op de Kaneelhof © Instagram