nieuws

Geslaagde editie Bevrijdingfestival met ruim 50.000 bezoekers

Bevrijdingsfestival (Archief)
Bevrijdingsfestival (Archief)
Op het Bevrijdingsfestival in Het Park bij de Euromast zijn ruim 50.000 bezoekers afgekomen. Ondanks het koude weer was het een geslaagde editie, zegt woordvoerder Jelle Simons.
De organisatie is erg tevreden met hoe deze editie is verlopen. "Hoewel het weer deze keer niet zo stralend en warm was als vorig jaar, is alles goed gegaan. Er waren geen noemenswaardige incidenten en het festival is met 50.000 bezoekers over de hele dag erg goed bezocht."

Meer ruimte

Vorig jaar moest het festival korte tijd de toegang sluiten, omdat het te druk was, maar dit jaar hebben ze daar rekening mee gehouden. "We hebben de kievitsweide betrokken bij het terrein waardoor we een verdubbeling van de capaciteit hadden."

DJ Paul Elstak

Het mooiste moment was het spectaculaire optreden van DJ Paul Elstak en het 5 voor 5 moment, waarbij alle festivals in Nederland om precies 5 voor 5 even stilstaan bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. "Daarna hebben we de vrijheid uitbundig gevierd", zegt Simons.

Volgend jaar hopen ze het nog mooier te doen: "Het wordt ieder jaar groter en het is al erg succesvol dus we gaan het evenaren, zo niet verbeteren."

Beethoven uitverkocht

Het Bevrijdingsdagconcert in De Doelen in Rotterdam was uitverkocht. 's Middags en 's avonds speelde het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van de Spaans-Nederlandse dirigent Gustavo Gimeno de Zevende Symfonie van Beethoven.