nieuws

Rotterdam kleurt rood en groen voor Feyenoord

Rotterdam bereidt zich massaal voor op het mogelijke kampioenschap van Feyenoord. Op de meest uiteenlopende plekken is al de vlag van de voetbalclub of van de stad gehesen. Ook zijn er lichtshows met het logo en de kleuren van de voetbalclub.
Het meest opvallende is vermoedelijk de gigantische vlag van de stad Rotterdam die rond het middaguur zaterdag vanaf het dak van het oude Shellgebouw aan de Schiekade bij het Hofplein werd uitgerold.
Het doek is 80 x 41 meter groot en zo'n 500-600 kilo zwaar. Twee leden van de Feyenoord Supportersvereniging waren verantwoordelijk voor de actie. Jeroen en Eduard hebben er weken aan gewerkt, samen met tientallen andere vrijwilligers.

Kabouter Buttplug

Er zit meer aan te komen. Zaterdag krijgt het beeld Santa Claus, of liever Kabouter Buttplug, op het Eendrachtsplein aan het einde van de middag een speciale Feyenoordsjaal omgehangen.
Ook de RET is vooruit gelopen op het kampioenschap. De vervoersmaatschappij heeft een tram een speciaal kampioensjasje gegeven.

Feyenoordvlag op moskee, hotel en Erasmusbrug

En vrijdag al werd de Feyenoordvlag gehesen boven het islamitisch Centrum De Middenweg in Rotterdam-Noord. Dat liet het centrum aan de Kerdijkstraat weten via Twitter.
Volgens het CDMW brengt het kampioenschap van Feyenoord eenheid tussen alle Rotterdammers "in tijden waar er veel verdeeldheid heerst onder de mensen".Ook in de regio stijgt de Feyenoord-koorts


In de regio wordt ook volop meegeleefd naar de wedstrijd van zondag tegen Excelsior en het mogelijke kampioenschap. Jeffrey Lansbergen uit Bergschenhoek bouwde met een paar vrienden een bestelbus helemaal om.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl