nieuws

Rotterdam sluit Coolsingel vanaf zondagochtend af

De Coolsingel in het centrum van Rotterdam gaat zondagochtend vanaf 5.00 uur al deels dicht voor auto's en fietsers. De gemeente neemt de maatregel vanwege het mogelijke kampioensfeest van Feyenoord.
De afsluiting geldt voor het deel van de Coolsingel tussen de Kruiskade en de Meent. Ook het deel tussen de Meent en het Churchillplein gaat dicht. De gemeente heeft verschillende omleidingsroutes ingesteld.
Als Feyenoord daadwerkelijk kampioen wordt, dan volgt op maandag om 12.00 uur de huldiging op de Coolsingel. In dat geval wordt maandagochtend vanaf 1.30 uur een groter deel van het centrum afgesloten (zie kaartje).

Metro


Mensen die de huldiging willen bijwonen, wordt geadviseerd om met het openbaar vervoer te komen. Tussen 9.00 uur en 16.00 uur rijden de trams in het centrum maandag slechts beperkt. De metro is volgens de gemeente en RET die dag het beste vervoermiddel.

Fiets kwijt?


Vanaf zaterdagochtend zijn op de Coolsingel, het Hofplein en de Schiekade al de fietsbeugels verwijderd. Mensen die hun fiets kwijt zijn, kunnen die volgens de gemeente kosteloos afhalen bij
.
Op de website van de gemeente Rotterdam vindt u meer informatie over de speciale maatregelen rond het kampioensfeest.