112

112-nieuws: Mogelijk steekwapen gevonden in het water | Scooterrijders betrapt met vuurwapens in Rotterdam en Schiedam

De steekpartij in de Basrastraat in Rotterdam-Alexander vond halverwege augustus plaats
De steekpartij in de Basrastraat in Rotterdam-Alexander vond halverwege augustus plaats © MediaTV - Marco van der Caaij
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van woensdag 7 september.

17:19 uur - Mogelijk wapen van steekpartij Basrastraat teruggevonden

De politie heeft maandag een mes in het water aan de Varnasingel in Rotterdam-Alexander gevonden. Er wordt onderzocht of dat wapen gebruikt is bij een steekpartij aan de nabijgelegen Basrastraat halverwege augustus.
De politie doet onderzoek in de Basrastraat
De politie doet onderzoek in de Basrastraat © MediaTV
Bij dat incident raakte een 55-jarige Rotterdammer ernstig gewond toen hij ruziënde en vechtende jongeren uit elkaar wilde halen.

13:52 uur - Update: de A20 is weer vrij

12:53 uur - A20 tussen Terbregseplein en Kleinpolderplein dicht door ongeval

11:32 uur - Scooterrijders in Rotterdam en Schiedam aangehouden met wapens op zak

In Rotterdam en Schiedam zijn dinsdag scooterrijders aangehouden omdat zij vuurwapens op zak hadden. In Schiedam trokken twee 16-jarige Rotterdammers op een scooter de aandacht van agenten omdat ze geen helm droegen. De jongens kregen een stopteken, wilden doorrijden, maar een agent kon dit verhinderen. Onder een tunneltje werd een wapen gevonden dat de jongens daar zouden hebben neergelegd. Ze zijn aangehouden.
Ook in Rotterdam reed een 16-jarige Rotterdam met een vuurwapen op zak rond. Hij smeet zijn scooter neer toen hij een verkeerscontrole wilde ontwijken. Agenten kregen hem later te pakken: zijn scooter bleek gestolen en in zijn tas zat een vuurwapen. Ook hij is aangehouden.

00:00 uur - Man gewond na steekpartij in Ridderkerk

Dinsdagavond heeft er in Ridderkerk op de Erasmuslaan een steekpartij plaatsgevonden. Toen de hulpdiensten arriveerden stond er een man op straat met zijn hand tegen zijn borst gedrukt. De verwondingen van het slachtoffer bleken mee te vallen: de man was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis vervoerd. De dader had een masker op volgens de politie.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl