FEYENOORD

Feyenoord-trainer Slot wil 'een nieuw boek' schrijven: 'Maar dan moet je niet te veel het vorige lezen'

Hoofdtrainer Arne Slot spreekt tijdens de persconferentie in aanloop naar Lazio Roma-Feyenoord
Hoofdtrainer Arne Slot spreekt tijdens de persconferentie in aanloop naar Lazio Roma-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord begint donderdagavond met een nieuw Europees avontuur. De Rotterdammers spelen het eerste groepsduel van de Europa League bij Lazio Roma. Volgens hoofdtrainer Arne Slot is Lazio Roma op papier de moeilijkste tegenstander in de poule.
Daarmee wil Slot niet van een 'eerste echte test' spreken. "Het is wel een andere test", haalt hij aan, die verwijst naar Nederlandse ploegen die met veel verdedigers tegen Feyenoord aantraden. "Elke training en wedstrijd zou ik ook een test kunnen noemen."
Slot kan voorlopig niet beschikken over Lutsharel Geertruida, die is getroffen door de Ziekte van Pfeiffer. Daarom is het nog onduidelijk tot hoe lang de verdediger eruit ligt.

'Vorig seizoen moet inspiratie zijn'

Terugkijken op de vorige Europese campagne van Feyenoord wil Slot niet veel doen, zo zei hij tegen ESPN op de persconferentie. Daarvoor gebruikte hij een mooie metafoor: "Het is een nieuw boek. Als je een nieuw boek wilt schrijven, dan moet je niet te veel je vorige boek lezen. Dan krijg je geen nieuw boek. Vorig seizoen moeten we wél als inspiratie meenemen."
Feyenoord-hoofdtrainer Arne Slot ziet Lazio Roma als 'een andere test'
De hoofdtrainer van Feyenoord heeft inmiddels een goed beeld van de komende opponent: "Lazio Roma is niet echt een Italiaans team met de kenmerken die erbij horen. Het is een team dat graag de bal wil hebben en dominant wil spelen. Dat gebeurt óók in Italië. Als je durft te voetballen, dan gaat het ook wel eens mis. Maar als je de voorste vijf spelers van Lazio veel ruimte geeft, dan kunnen zij gevaarlijk toeslaan", zegt Slot.
Of de Italiaanse topclub spelers gaan sparen in de Europa League, weet Slot niet. De eindverantwoordelijke van Feyenoord benadrukt in elk geval wat zijn ploeg zeker moet doen: "We zullen wel goed in ons pressingspel moeten zijn om Lazio Roma te kunnen verslaan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl