nieuws

OG3NE oefent in Kiev

De Dordtse meidengroep OG3NE oefende woensdag op het podium tijdens de eerste dress rehearsal voor hun optreden op het Eurovisie Songfestival in Kiev. Lisa, Amy en Shelley Vol nemen namens Nederland deel aan festival met het nummer Lights and Shadows.
In Kiev is het trio ingedeeld in de tweede halve finale die donderdag plaatsvindt. Het lot van OG3NE ligt overigens al voor de helft vast. De drie zussen zongen woensdagavond hun nummer voor de vakjury's die alvast alle acts beoordelen.
De generale repetitie van Lisa, Amy en Shelley verliep woensdagmiddag nog niet helemaal vlekkeloos door een te vroege start van een van de dames. Maar de uitvoering woensdagavond ging - met net wat extra vuur en passie - zoals gepland. Uiteindelijk kregen de zussen na hun optreden zelfs vanuit het perscentrum applaus.
De jury's van deskundigen uit de landen die aantreden in de tweede halve finale bepalen 50 procent van de puntenverdeling. De tv-kijkers in de deelnemende landen mogen op basis van de live-uitzending donderdagavond ook hun stem uitbrengen.