nieuws

Studenten eisen miljoen van Hogeschool Rotterdam

Archieffoto Hogeschool Rotterdam
Archieffoto Hogeschool Rotterdam
Het Landelijk Studenten Rechtsbureau sleept de Hogeschool Rotterdam (HR) voor de rechter. Namens tientallen studenten wordt een schadevergoeding geëist van ruim een miljoen euro voor studievertraging.
De school zou verantwoordelijk zijn voor die studievertraging. Het gaat om studenten van de bachelor Medische Hulpverlening. Per student komt de vergoeding neer op 20.000 euro.

Pensioenopbouw


"Studenten moeten door de studievertraging meer kosten maken en kunnen pas later aan een baan beginnen. Dit scheelt inkomen, maar verkort ook de tijd om pensioen op te bouwen", zegt Gabriël van Rosmalen, voorzitter van het rechtsbureau.
De opleiding Medische Hulpverlening leidt studenten op tot ambulance-, anesthesie- en spoedeisendehulpmedewerkers.

Vereiste papieren


De Hogeschool Rotterdam zou tot twee jaar te laat een BIG-registratie voor studenten hebben aangevraagd. Zo'n registratie is nodig voor een stage, maar ook om later te kunnen werken.
De Hogeschool Rotterdam zegt zich niet te kunnen vinden in de kritiek. Van de drie zorgopleidingen die de hogeschool aanbiedt, is voor 1 opleiding een BIG-registratie verplicht. Deze is in 2014 verplicht gesteld door het ministerie van VWS. In hetzelfde jaar is de opleiding gestart.
"Het is vanwege deze startdatum ook niet te verwachten dat de studenten die deze laatste variant volgen, studievertraging zouden oplopen vanwege de pas recentelijk opengestelde mogelijkheid om in het BIG-register opgenomen te worden." Zo meldt de hogeschool in een schriftelijke reactie. "Een aantal van onze studenten die de acute variant heeft gevolgd is inmiddels afgestudeerd en heeft ook een passende werkkring gevonden."