BUREAU RIJNMOND

Gewapende man neemt de tijd bij overval op Kruidvat

Gewapende man neemt de tijd bij overval op Kruidvat
Gewapende man neemt de tijd bij overval op Kruidvat © Bureau Rijnmond
Geen flitsoverval op een Kruidvatfiliaal aan de Rotterdamse Goudsesingel. Integendeel, de overvaller dwingt, onder bedreiging van een mes, de medewerkers eerst de inhoud van twee kassalades te geven en vervolgens moeten zij de kluis in een ruimte achter in de winkel openen. Daarna pas verdwijnt de man via de achteringang.
De overvaller loopt op maandagavond 23 mei rond 20.00 uur vanaf de parkeerplaatsen tegenover de drogisterij naar het Kruidvatfiliaal. Voordat hij toeslaat loopt hij eerst wat rond in de winkel.
Na het leeghalen van kassalades dwingt hij de geschrokken medewerkers de kluis te openen. Maar omdat dit even duurt omdat er een tijdslot op zit, beleven de medewerkers angstige minuten. Ondertussen eist de overvaller dat een medewerker alvast de achterdeur aan de Herman Robberstraat opent.
Als hij ook het geld uit de kluis heeft buitgemaakt verdwijnt de man via de achterdeur in de richting van de Carel van Nieveltstraat. Er zijn beelden van de overvaller, maar daarop is is alleen als hij binnenkomt een klein gedeelte van zijn bedekte gezicht te zien. Hij draagt bovendien een zwarte jas met capuchon.
Wel heeft hij opvallende handschoenen aan en loopt hij op donkere schoenen met witte zolen. Wellicht herkent u hem aan de hand van deze details of door zijn manier van lopen.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000