BUREAU RIJNMOND

Dader mishandeling in Kroatië komt mogelijk uit Rijnmond

Wie heeft deze man mishandeld?
Wie heeft deze man mishandeld? © Bureau Rijnmond
Deze mishandeling speelt zich vorig jaar af in het Kroatische Split. Maar omdat de dader een Rotterdamse tongval heeft wordt vermoed dat hij uit onze regio komt. Dus wordt hij nu getoond in Bureau Rijnmond.
Samen met een vriendin loopt een 22-jarige man uit Zuid-Holland op woensdag 20 juli 2021 rond middernacht in de buurt van een busstation in Split. Het slachtoffer wordt aangesproken door de man met de Rotterdamse tongval, die begint te schelden als de vrouw niet ingaat op zijn geflirt.
Het slachtoffer probeert de man nog te kalmeren, maar hij wordt plotseling door hem keihard in zijn gezicht geslagen. Bij de eerste hulppost blijkt dat hij onder meer een gebroken oogkas heeft opgelopen. Hij moet direct worden geopereerd aan zijn netvlies, omdat anders het gevaar bestaat dat hij blind wordt.
Tijdens het incident verliest de dader zijn Seiko horloge van het type Prospex Black Solar. Op het horloge zijn vermoedelijk DNA-sporen van hem aangetroffen. Bovendien vertellen Nederlandse getuigen aan de politie dat de man eerder die avond ook met hen ruzie heeft gezocht. Hij zou een Feyenoord-hooligan zijn.
De grote en gespierde dader heeft een lichte huidskleur en wordt tussen de 25 en 30 jaar oud geschat. Hij heeft kort donker haar en opvallend witte tanden. Op beide armen heeft hij sleeve-tattoos. Waarschijnlijk heeft hij ook in zijn nek en op één van zijn kuiten tatoeages. Weet u wie het is?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000