nieuws

Auto op aanhanger geflitst in Rotterdamse milieuzone

Frank Hensen keek donderdag raar op toen hij een bekeuring kreeg voor het rijden in de Rotterdamse mileuzone. Weliswaar klopte het dat hij eind vorige maand met zijn Citroen CX uit 1986 over de Gordelweg reed. Maar... de youngtimer stond op een aanhangwagen.
Autoliefhebber Hensen had de Franse bolide geërfd. De wagen was tijdelijk buiten de milieuzone gestald. Maar op 29 april liet Hensen de auto naar zijn huis rijden. En om daar te komen, moest de wagen door de milieuzone.
Hensen reed niet met de CX zelf, maar liet de klassieker vervoeren op een aanhangwagen. Hij zou dus niet in de problemen komen met de milieuzone, dacht hij. Maar dat was buiten het camerasysteem gerekend.

Camera


De apparatuur die wordt gebruikt om auto's te registreren die de milieuzone binnenrijden, hangt op enkele meters hoogte. De camera kijkt dus zonder problemen over de auto heen waarmee de CX werd getrokken.
Daardoor kon de camera de Citroen aanzien voor een rijdende auto, in plaats van een wagen op een aanhangwagen.

Twitter


Enkele weken later viel bij Hensen een bekeuring op de mat van ruim 99 euro. Hensen zette het verhaal op Twitter. "Moet niet gekker worden in #Rotterdam", schreef hij boos.

Gemeente


De gemeente reageerde snel. Donderdagavond hing al de manager Toezicht en Handhaving aan de lijn die excuses maakte. Hij zou er zelf voor zorgen dat bekeuring zou worden geseponeerd, liet hij Hensen weten.
Hensen is blij, maar wil niet te vroeg juichen. "Eerst zien, dan geloven", zegt hij.