nieuws

Maatregelen rond mogelijk kampioenschap Feyenoord

De kampioenswedstrijd van Feyenoord zet zondag Rotterdam op z'n kop. Er zijn allerlei maatregelen genomen met het oog op de drukte in de stad.
Zo is de Markthal zondag dicht omdat het afgelopen zondag onrustig was in de stad. Vanwege de verwachte drukte heeft De Doelen alle concerten verplaatst.

Alcohol

Burgemeester Aboutaleb heeft ook een
ingesteld voor het centrum van Rotterdam. Hiermee wil hij rellen zoals die van afgelopen zondag voorkomen.
Van 08.00 uur 's ochtends tot maandagavond 18.00 uur mogen mensen geen alcohol bij zich hebben. Winkels in het centrum mogen ook geen alcohol verkopen.

Bruggen


Om een verkeerschaos in de stad te vermijden worden Feyenoordfans opgeroepen om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar de stad te komen.
Maar voor wie toch met de auto komt gaan de bruggen naar Rotterdam-Zuid op de piekmomenten niet omhoog.
Dat betekent dat de Van Brienenoordbrug, Erasmusbrug, Koninginnebrug, Nieuwe Leuvebrug en de Boerengatbrug zondag tussen 16.15 en 18.45 uur niet open gaan voor schepen.
Als Feyenoord de titel wint en de huldiging op de Coolsingel doorgaat blijven op maandag de bruggen gesloten voor het scheepvaartverkeer tussen 10.15 en 14.15 uur.

Fietsen


Fietsers moeten er zondag erg in hebben dat ze hun rijwiel niet mogen meenemen in de metro. Als Feyenoord kampioen wordt, mag dat ook maandag niet ten tijde van de huldiging.

Herdenking bombardement


De herdenking van het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940 gaat vooralsnog gewoon door.