nieuws

Voorronde kampioenschap bloemschikken in Bleiswijk

2010bloemschikken.cropresize.tmp.jpg
2010bloemschikken.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De strijd om de Gouden Tulp Trofee is weer los gebarsten. In de Terra hal van de bloemveiling Bleiswijk streden vrijdag de beste bloemisten uit West-Nederland om de titel ‘Bloemschikkampioen 2010’.
De eerste opdracht bestond uit het binnen exact 60 minuten vervaardigen van een bruidsboeket met natuurlijke materialen. Als opmaat voor de landelijke finale, die begin oktober in Amersfoort wordt gehouden.
Tussen de stapels bloemen en groen worstelen de kandidaten zich door de tijd. Eigenlijk is één uur veel te kort om zonder grote voorbereiding met een originele creatie te komen, klinkt het bij de bloemschiktalenten. Er wordt heel wat afgezucht onder de deelnemers. Allemaal professionele bloemisten die normaal hun hand niet omdraaien voor een biedermeiertje.
Een deskundige jury beoordeeld de uiteindelijke verrichtingen. Maar ook voor het minder deskundige oog is het kampioenschap interessant. Zo zijn alle creaties zaterdag tussen 10 en 16 uur ook te zien voor het publiek. Tijdens een speciale tentoonstelling in de veilinghal van Bleiswijk. Waar die dag ook workshops in het bloemschikken worden gegeven.