nieuws

Stichting beschuldigt Dordtse wethouder van kiezersbedrog

Piet_Sleeking.cropresize.tmp.jpg
Piet_Sleeking.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De stichting Het Wantij beschuldigt de Dordtse wethouder Piet Sleeking van kiezersbedrog. Sleeking wil als wethouder dat de bouw van de fietsbrug over de Vlij wordt afgemaakt. Als oppositieleider was hij daar tegen.
Tegen de aanleg wordt al jaren actiegevoerd, omdat de brug een te grote aantasting zou zijn van het Wantijpark en omgeving. Beter voor Dordt heeft zich in het verleden altijd kritisch opgesteld tegenover de komst en bouw van de brug. Stichting Het Wantij riep haar leden op te stemmen op Beter voor Dordt bij de gemeenteraadsverkiezingen. De lokale partij was de grote winnaar van de verkiezingen.
Piet Sleeking heeft nu als wethouder laten weten dat de bouw van de brug toch gewoon door gaat. De tot nu toe gemaakte kosten zijn volgens de wethouder de hoofdreden dat hij óók als wethouder afkomstig van de partij Beter Voor Dordt voor doorbouwen kiest.
De gemeente Dordrecht laat weten dat eind oktober de eerste fietsers over de brug moeten kunnen fietsen. Inmiddels heeft de stichting Het Wantij de messen alweer geslepen om de bouw wederom te vertragen.