EXCELSIOR

Excelsior nestelt zich in het linkerrijtje na late zege tegen FC Emmen

Excelsior is uitzinnig van vreugde na de late 2-1 tegen FC Emmen
Excelsior is uitzinnig van vreugde na de late 2-1 tegen FC Emmen © VK Sportphoto - Shane Winsser
In de eredivisie heeft Excelsior zaterdag op het nippertje een belangrijke overwinning geboekt op FC Emmen. Diep in de blessuretijd maakten de Kralingers het winnende doelpunt in de wedstrijd tussen de twee gepromoveerde teams. De jonge centrale verdediger Serano Seymor kopte de winnende 2-1 tegen de touwen.
Dit moet je onthouden van Excelsior-FC Emmen
Dit moet je onthouden van Excelsior-FC Emmen © VK Sportphoto - Shane Winsser
In de rommelige beginfase duurde het even totdat de eerste kans genoteerd kon worden. Mike van Duinen moest na een klein kwartiertje een voorzet van Couhaib Driouech in het doel knikken, maar de spits van Excelsior kopte op het lichaam van de meegekomen Julian Baas. Ook FC Emmen kreeg weinig mogelijkheden, maar de Kralingers bibberden bij een goede crosspass van voormalig Excelsior-speler Lorenzo Burnet. Richairo Zivkovic tikte de bal net naast.
Marinus Dijkhuizen over Excelsior-FC Emmen (2-1): 'Deze groep is kneedbaar'
Het spel was in de eerste helft niet hoogstaand. Wel creëerde Excelsior een paar kansen. Zo gaf Nathan Tjoe-A-On net als vorige week tegen RKC aan de linkerkant een scherpe voorzet, waarna Baas op FC Emmen-doelman Eric Oelschlägel stuitte. Even kon Woudestein juichen na een doelpunt van Couhaib Driouech. Die goal werd later, na ingrijpen van de VAR, toch afgekeurd vanwege buitenspel. De geweldige pass van Yassin Ayoub met de buitenkant van de voet mag bij dat moment echter niet onvermeld blijven.
Scheidsrechter Laurens Gerrets keurde in de eerste helft het doelpunt van Couhaib Driouech af bij Excelsior-FC Emmen
Scheidsrechter Laurens Gerrets keurde in de eerste helft het doelpunt van Couhaib Driouech af bij Excelsior-FC Emmen © VK Sportphoto - Shane Winsser
Ondanks dat Excelsior weinig kansen weggaf, ging het team van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen met een achterstand de rust in. Jari Vlak haalde in de laatste minuut van het eerste bedrijf namens FC Emmen van afstand uit. Stijn van Gassel pakte dat schot nog. In de rebound was het vervolgens raak via Ole Romeny (0-1).

Ontlading en opluchting

Net na de rust legde FC Emmen een goed voetbal op de mat. De bezoekers combineerden vlot, waarna oud-Feyenoorder Mark Diemers de bal op de lat schoot. Even later kwam het thuisteam goed weg toen Rui Mendes een pass van diezelfde Diemers niet goed controleerde. Excelsior kreeg een poosje geen grip op het spel van FC Emmen, dat in de tweede helft de betere kansen kreeg.
Nathan Tjoe-A-On na Excelsior-FC Emmen (2-1): 'Mooi dat ik de wedstrijd gelijk kon trekken'
Op het uur had Excelsior weer een goede fase. Eerst trapte Kenzo Goudmijn een lage voorzet van Siebe Horemans op de paal. Een minuut later kopte Van Duinen op Oelschlägel. Uiteindelijk was het driemaal scheepsrecht voor de Kralingers. Tjoe-A-On scoorde met een harde vuurpijl in de verre hoek (1-1).
Zo klonk de 1-1 van Nathan Tjoe-A-On bij Excelsior-FC Emmen op Radio Rijnmond
Vervolgens ontstond er een open fase in de wedstrijd. Via Van Duinen was de thuisploeg dichtbij een tweede goal. Hij knikte een voorzet van Tjoe-A-On naast. Daarna zette FC Emmen aan met kansen voor Miguel Auraujo, Diemers en invaller Ahmed El Messaoudi.
Uiteindelijk kwam er nog een winnaar op Woudestein. Diep in de blessuretijd zorgden twee jeugdproducten van Excelsior voor een grote vreugde op Woudestein. Bij de tweede paal kopte invaller Seymor uit een hoekschop de 2-1 binnen. Na deze overwinning op FC Emmen stijgt Excelsior naar de zevende plaats met negen punten uit zes wedstrijden.
Zo klonk de 2-1 van Serano Seymor bij Excelsior-FC Emmen op Radio Rijnmond

Excelsior - FC Emmen 2-1 (0-1)

45' 0-1 Ole Romeny
61' 1-1 Nathan Tjoe-A-On
90+5' 2-1 Serano Seymor
Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, Nieuwpoort (46' Seymor), El Yaakoubi, Tjoe-A-On (86' Markelo); Fein (69' Lamprou), Goudmijn, Ayoub (86' Eijgenraam); Baas, Van Duinen (75' Eyongo), Driouech