nieuws

Raymond exposeert zijn 'extreem levensgevaarlijke' tekeningen in politiecomplex

Raymond Goossens (Foto Politie-eenheid Rotterdam)
Raymond Goossens (Foto Politie-eenheid Rotterdam)
Kolossale Boef-krachtpatser, Boris Boef, Boef Vincent, IJzerbreker Sanchez en Boef Spike. Al deze 'extreem gevaarlijke criminelen' zijn te zien op de tekeningen van de 18-jarige Raymond uit Rotterdam. Hij krijgt de eer om als eerste te mogen exposeren in het politiecomplex aan de Veilingweg.
Raymond tekent altijd spannende onderwerpen. Kijk alleen al naar de namen van zijn werken: 'Superdetectives en het raadsel van de goudboeven’, ‘De Casino Overval’ en ‘Dummie de Mummie en de piratenschat’, om er maar enkele te noemen.
De Rotterdammer is verbonden aan Galerie Atelier Herenplaats, een werkplaats voor outsider art, dat is kunst die zich niet houdt aan de regels van de gewone kunstwereld. De Herenplaats nam het initiatief voor de tentoonstelling van Raymonds werk. En de politie werkt graag mee.
We geven hem graag de ‘ruimte’ om zijn werk te tonen aan de collega’s van de eenheid Rotterdam. Ik hoop dat veel collega’s én bezoekers van het politiecomplex zijn werk komen beoordelen”, zegt Piet Melsen van de Eenheid Rotterdam.
Het is de eerste keer dat Raymond zijn werk buiten de deur tentoonstelt. ‘Een beetje spannend, maar wel heel erg gaaf’, vindt hij.
De expositie is te zien vanaf 16 mei. In het politiecomplex aan de Veilingweg hangen twintig werken van Raymond.