nieuws

Twee jaar geëist hoger beroep Cisco

cisco.cropresize.tmp.jpg
cisco.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Justitie heeft in hoger beroep twee jaar jeugddetentie geëist tegen Nick B. (18), voor de moord op de 16-jarige Cisco in Spijkenisse. Naast de celstraf vindt justitie dat hij ook verplicht de programma’s van de jeugdreclassering moet volgen.
Nick B. is eerder door de rechter in Rotterdam veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie. Anders dan justitie was de rechter toen van oordeel dat er sprake was van moord. Justitie ging destijds nog uit van doodslag, maar komt nu in hoger beroep ook met de aanklacht moord.
Cisco de werd in mei van het vorig jaar doodgestoken, toen hij uit de lift kwam van de Poolsterflat in Spijkenisse. De dader, Salim H. (19), heeft twee jaar jeugddetentie gekregen. Daarna moet hij nog minimaal twee jaar worden behandeld in een jeugdinrichting.
Medeverdachte Nick B. was niet direct bij de steekpartij betrokken, maar hij was wel samen met Salim naar de flat gegaan om wraak te nemen op Cisco. Enkele maanden eerder was Nick door Cisco in elkaar geslagen. In chatsessies zouden Nick en Salim hebben besproken dat zij het slachtoffer wilden doden.
Het gerechtshof in Den Haag doet over twee weken uitspraak.