nieuws

Grootste passagiersschip meert af in Rotterdam

cruiserotterdam.jpg
cruiserotterdam.jpg
ROTTERDAM - Volgende week zaterdag krijgt Rotterdam het op één na grootste cruiseschip ter wereld op bezoek. Het is het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland is afgemeerd.
De Norwegian Epic, maakt zijn eerste lange reis op zee en is 330 meter lang en heeft een capaciteit van 4100 passagiers. Het schip wordt zaterdag om half negen 's ochtends aan de Holland Amerikakade op de Kop van Zuid verwacht.
Volgens een woordvoerder van het Havenbedrijf is de omvang van het schip geen enkel probleem. "De diepgang is maar acht meter'', zei hij. In de zeevaart komen ook schepen met een diepgang van bijvoorbeeld 24 meter voor. Het draaien van het schip gebeurt in de Waalhaven..Dat betekent dat de cruisereuzin achteruit Rotterdam in- of uitvaart.
's Avonds vertrekt het schip voor een oversteek over de Noordzee naar het Engelse Southampton om op maandag 21 juni voor de tweede keer in Rotterdam terug te keren.
De Norwegian Epic moet qua lengte en capaciteit alleen Oasis of the Seas voor zich dulden. Deze cruisegigant is met een lengte van circa 360 meter het grootste cruiseschip ter wereld en kan meer dan vijfduizend passagiers vervoeren.
afbeelding: de Norwegian Epic; het grootste cruiseschip dat ooit in Nederland is afgemeerd.