nieuws

Raymonds spannende tekeningen te zien bij de politie

Het is voor de 18-jarige Raymond Goossens uit Rotterdam een droom die uitkomt. Voor het eerst worden zijn tekeningen tentoongesteld. En dat gebeurt op een bijzondere plek, want ze hangen op het politiecomplex aan de Veilingweg.
Raymond heeft een vorm van autisme en is helemaal gek van alles wat maar met agenten en slechteriken te maken heeft. De boeven die hij tekent heten bijvoorbeeld IJzerbreker Sanchez, Boef Spike of Kolossale Boef-krachtpatser.
“Spanning en actie geven de mooiste tekeningen!”, vertelt Goossens. Eén van zijn grote inspiratiebronnen is de politieserie ‘Flikken Rotterdam'.

Galerie Atelier Herenplaats


De Rotterdammer maakt veel van zijn werk bij Galerie Atelier Herenplaats, een werkplaats voor kunstenaars met een beperking. De Herenplaats nam het initiatief voor de tentoonstelling van Raymonds werk. En de politie werkte graag mee.
De expositie werd dinsdagmiddag feestelijk geopend. “De mooiste dag van mijn leven”, vond Raymond het. Hij kreeg zelfs een -bijna echte- politiebadge uitgereikt.
De tekeningen worden niet alleen tentoongesteld. Ze zijn ook te koop voor 200 euro per stuk. De opbrengst gaat naar de kunstwerkplaats.