SPARTA

Sparta naar Voren! Over de derby zonder gevoel: 'Ik ga niet meer, maar wil het ook niet missen'

Sparta naar Voren!
Sparta naar Voren! © Rijnmond
Een bedrukte stemming in de nieuwste aflevering van Sparta naar Voren! Frank Stout blikt met Ruud van Os en Anton Slotboom terug op de verloren derby tegen Feyenoord. 'Ik ga niet meer naar De Kuip', zegt Slotboom. 'Maar ik wil het ook niet missen...' vertelt hij over zijn gevoel in dubio.
De stadsderby van zondag werd nooit spannend. Het was een zware avond voor de supporters van de club uit Rotterdam-West, maar gelukkig was daar notabene de trainer van Feyenoord die Ruud van Os moed insprak voor het vervolg van het seizoen. Die moed had Anton Slotboom juist nodig bij het verlaten van het stadion, zich afvragend waarom hij deze jaarlijkse martelgang nog onderging.
Sparta begon, gesteund door de hoopvolle woorden van Sven Mijnans, vol goede moed aan de wedstrijd in de Kuip. Echter werd dit snel de kop in gedrukt door een snelle goal van Orkun Kökcu en een ketser van Nick Olij. Iets wat de doelman niet vaak overkomt en dan juist in zo'n belangrijke wedstrijd.

Beleving in het uitvak van De Kuip

Anton Slotboom geeft een duidelijke beschrijving van zijn weg naar de Kuip en zijn ervaringen in het uitvak, en uit hierin zijn onvrede over het grote zwarte net dat voor het vak hangt: "We nemen plaats in vak GG, en het eerste wat je na al die ‘pleuristrappen’ ziet is een enorm zwart net voor je neus, dat vind ik niet heel sympathiek."
Verder rectificeerde Ruud van Os in deze podcast de uitspraken die 's avonds laat op de NOS werden gedaan betreffende de wissel van Sparta spits Lauritsen: "Het was gewoon een rugblessure’", aldus Van Os. De vervanging van Lauritsen is wel een thema, want Sparta zit erg dun in de centrumaanvallers. Koki Saito verving hem tegen Feyenoord, maar wat zijn de andere opties?
In aanloop naar de wedstrijd tegen FC Groningen memoreert Ruud van Os aan een wedstrijd in 1986. De hoofdrolspeler in deze anekdote is oud-Spartaan Juul Ellerman.
Bekijk hier de volledige aflevering van Sparta naar Voren! Elke week ook te zien met beeld:
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!