BUREAU RIJNMOND

Marktplaatskoper steelt Iphone en bedreigt verkoper met mes

Marktplaatskoper steelt Iphone en bedreigt verkoper met mes
Marktplaatskoper steelt Iphone en bedreigt verkoper met mes © Bureau Rijnmond
“Ga weg of ik steek. Ik ga je prikken”. Dat krijgt een Capellenaar toegesnauwd als hij een dief van zijn Iphone achterhaald. De dader laat direct een mes zien. De mobiele telefoon is door de onbekende man gestolen als hij zich voordoet als potentiële koper. Het slachtoffer laat de dief gaan, maar hij wordt natuurlijk wel gezocht.
De zogenaamde koper reageert op 8 april als 'Jan' op de door de Capellenaar op Marktplaats aangeboden Iphone 12 Pro Max. Een week later komt 'Jan' weer in de lucht met de vraag of de mobiele telefoon nog te koop is. Afgesproken wordt dan dat hij dezelfde dag tussen 15.00 en 16.00 uur bij de woning van de verkoper aan de Brahmstraat in Capelle aan den IJssel langskomt.
Rond 15.00 uur belt een ongeveer 16-jarige donkergetinte jongen aan. Hij zegt dat hij komt voor de Iphone 11. Ondanks dat het niet om de versie 11 maar 12 gaat, laat de verkoper de telefoon zien. Op het moment dat de nepkoper de telefoon in zijn handen heeft om te controleren of het toestel niet is beschadigd, rent hij plotseling weg in de richting van metrostation Capelse Brug.   
De verkoper laat het er niet bij zitten en gaat direct op zoek naar de dief. Als hij hem in de wijk tegenkomt, wordt hij bedreigd met een mes. De dief draagt een zwarte pet, een blauwe hoody van het merk Nike en een zwart/grijze spijkerbroek met gaten ter hoogte van zijn knieën.
Hij is waarschijnlijk minderjarig en daarom wordt zijn gezicht nu nog geblurd getoond. Als hij niet wordt herkend en zichzelf ook niet meldt bij de politie, dan laten we hem binnenkort volledig herkenbaar zien. Wie is het?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000