MISHANDELING

Festivalgangers woest om optreden Lil Kleine zaterdag in Rotterdam, festivalorganisatie onbereikbaar

Op het al opgebouwde hoofdpodium van het Tiktak Festival op het Lloyd Multiplein zou Lil Kleine optreden. Dat gaat niet door.
Op het al opgebouwde hoofdpodium van het Tiktak Festival op het Lloyd Multiplein zou Lil Kleine optreden. Dat gaat niet door. © Rijnmond
Festivalgangers die een kaartje boekten voor Tiktak op het Lloyd Multiplein in Rotterdam-West komende zaterdag zijn boos nu ze horen dat rapper Lil Kleine optreedt. 'Was zijn geld op? Wat een laffe manier om aandacht voor een eventje te krijgen', schrijven ze op social media. Ondertussen is de organisatie die hem boekte al dagen onbereikbaar.
Lil Kleine kwam in februari negatief in het nieuws nadat een filmpje uitlekte via het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer. Daarop was te zien hoe hij zijn toenmalige vriendin Jaimie Vaes ernstig mishandelde. Enkele weken daarna pakte de politie hem op en moest hij twee weken in de gevangenis zitten. De rechtszaak tegen hem loopt nog.

Optreden terwijl rechtszaak nog loopt

Dat het proces nog niet is afgerond was voor Tiktak Events geen belemmering om hem te boeken, zo blijkt. Hij staat zaterdagavond geprogrammeerd voor een optreden op het hoofdpodium van 20:30 tot 21:00 uur.
Tekst gaat door onder de tweet:

Verrassing op woensdag

Voor de festivalgangers kwam de boeking als een verrassing. Sommigen zijn zo boos vanwege de vrouwenmishandeling door Kleine dat ze van hun kaartje af willen.
Tekst loopt door onder de tweet:
"Dus wie iets vergelijkbaars heeft meegemaakt, wordt nu last minute geconfronteerd met een trauma trigger, en moet daar van jullie verplicht naar kijken omdat ze ticket niet kunnen inleveren?", schrijft Suus Zaterdag op Twitter. "Kan niet de bedoeling zijn toch?"
Een andere vrouw vindt dat Lil KLeine de show zelf moet afzeggen. "Niks mis mee toch? ", schrijft zij.
"Dus stel: ik zou een artiest zijn... sla een vrouw zowat DOOD... dan hadden jullie mij blijkbaar geboekt?", twittert Donny.

Telefoon al dagen niet opgenomen

Volgens de website van Tiktak Events is 99 procent van de kaartjes verkocht. Hoeveel er teruggekomen zijn nu blijkt dat Lil Kleine er optreedt, is niet bekend. De festivalorganisatie Tiktak Events neemt al dagen de telefoon niet op. Wie belt, krijgt nadat de telefoon een paar keer is overgegaan een geen-gehoor-toon te horen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl