FEYENOORD

Idrissi is blij met eerste goal, maar eist meer van zichzelf: 'Benen doen nog niet altijd wat hersenen willen'

Oussama Idrissi omspeelt Jusuf Gazibegovic in het duel met Sturm Graz
Oussama Idrissi omspeelt Jusuf Gazibegovic in het duel met Sturm Graz © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Met een doelpunt en een assists was Oussama Idrissi donderdagavond belangrijk voor Feyenoord in het met 6-0 gewonnen Europa League-duel met Sturm Graz. Het was voor Idrissi bovendien zijn eerste treffer ooit in het eerste elftal van de Rotterdammers.
"Ik denk dat de ontlading groter was geweest bij de 1-0", zegt de voormalig jeugdspeler van Feyenoord, die bij FC Groningen debuteerde in het betaald voetbal. "Maar dat maakt de vreugde er niet minder op. Ik ben hartstikke blij mijn eerste goal gemaakt te hebben en ik hoop dat er nog vele mogen volgen."
Idrissi had in de eerste weken nog wat moeite om zijn draai te vinden. "Dat had puur met mijn fysiek te maken", legt Idrissi uit. "Mijn hersenen willen heel veel, maar mijn benen doen niet alles wat mijn hersenen willen."
De buitenspeler sloot pas een week voor de start van het seizoen aan bij Feyenoord, waardoor hij naar eigen zeggen met een achterstand begon. "In de trainingen ging het goed, maar ik had het lastig in wedstrijden. Dat is frustrerend. Normaliter heb je 8 tot 10 wedstrijden waarin je toewerkt naar een nieuw seizoen, maar die voorbereiding had ik niet. We zaten al in de competitie, dus dan gaat dat minder en kom je terecht in wedstrijden met een hogere intensiteit. Dat maakt het moeilijker, maar ik heb wel ervaren dat het steeds beter gaat en ik steeds meer van waarde kan zijn voor het elftal."
Zondag wacht PSV in Eindhoven. Wat daar van Feyenoord kan worden verwacht, staat volgens Idrissi nog in de sterren geschreven. "We zijn een ploeg in opbouw. Er zijn heel veel nieuwe jongens, veel jongens ook die laat zijn aangesloten. We hebben dit seizoen verschillende dingen meegemaakt en dat gaat ons als team vormen. De eerste grote uitdagingen hebben we vorige week gehad met Lazio-uit, nu komt de tweede grote uitdaging met PSV eraan. Maar ook daar kunnen maar drie punten worden gehaald.
Óussama Idrissi is blij met zijn eerste treffer in het shirt van Feyenoord: 'En ik hoop dat er nog vele mogen volgen'