FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Conclusie dat het na één week op de rit is, komt te vroeg'

Alireza Jahanbakhsh en Danilo juichen na weer een goal van Feyenoord tegen Sturm Graz
Alireza Jahanbakhsh en Danilo juichen na weer een goal van Feyenoord tegen Sturm Graz © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
In een nieuwe Podcast Feyenoord blikt presentator Dennis Kranenburg met verslaggevers Sinclair Bischop en Dennis van Eersel terug op de 6-0 overwinning van de Rotterdammers op Sturm Graz. De mannen waren onder de indruk van Feyenoord, al moet nu blijken of de club dat niveau ook in de komende weken kan vasthouden.
"Dit maak je niet vaak mee", trapt Bischop af. "Een Europa Cup-wedstrijd in De Kuip en dan met 6-0 winnen, met mooie aanvallen en mooie doelpunten."
Het zag er volgens Van Eersel aanvankelijk niet naar uit dat het zo'n avond zou worden. "Op basis van de eerste twintig minuten had ik helemaal niet het gevoel dat het een gemakkelijke avond ging worden. Op een gegeven moment valt oud-Spartaan Emanuel Emegha geblesseerd uit. Het spel leek wel op hem te zijn afgestemd, want daarna lukte het Feyenoord om aanval op aanval te stapelen en ze ook met een hoog rendement af te maken. Sturm Graz wist echt niet waar het het moest zoeken."
Vooral Bischop was onder de indruk. "Echt een compliment richting Arne Slot dat hij nu al met al die nieuwe spelers en nationaliteiten ervoor gezorgd heeft dat ze massaal druk kunnen zetten. Als je dat niet goed doet, wordt je weggecounterd, zeker tegen dit soort ploegen. Wie had dit verwacht?"

Na één week alles op de rit?

Ongetwijfeld weinigen, zeker met de kansloze 4-2 nederlaag van een week eerder bij Lazio. "Het heeft ook te maken met hoe een wedstrijd loopt", nuanceert Van Eersel. "Slot trapte zelf ook al een beetje op de rem dat dit natuurlijk geen garantie is dat Feyenoord dit niveau week in week uit aantikt. Op een gegeven moment gaan tegenstanders dat analyseren en zwakte uitbuiten. Dus om nu te zeggen dat het in één week tijd allemaal op de rit is, dat vind ik echt een conclusie die te vroeg komt."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.