nieuws

Gehandicapten willen snellere aanpak gevaarlijke plekken

De entree van metrostation Delfshaven
De entree van metrostation Delfshaven
Rotterdamse gehandicaptenorganisaties willen dat de gemeente sneller gevaarlijke plekken op straat aanpakt. Als dat niet gebeurt zijn nieuwe ongelukken niet te vermijden.
Dat zegt de Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam (VGR) in onder meer een brief aan de gemeenteraad. ''Er zijn nog veel gevaarlijke plekken. Het werk moet sneller worden aangepakt'', vult voorzitter Nardy Desloover aan.
Onder meer bij het Churchillplein en bij de parkeergarage van de Markthal zijn volgens de VGR gevaarlijke situaties bij trappen.
In een brief aan de raad schreef wethouder Langenberg eerder deze week dat al twee jaar geleden werd besloten om de knelpunten aan te pakken.
''Maar aangezien er nog steeds gevaarlijke punten zijn'', constateert Desloover, ''hebben we er weinig vertrouwen dat alles snel is opgelost.''
Aanleiding voor de discussie is de valpartij van een vrouw bij de trap van metrostation Delfshaven. De blinde, hoogbejaarde vrouw raakte in maart gewond, omdat de tegels ontbraken, waardoor ze niet werd gewaarschuwd voor de trap.