112

112-nieuws: Elf aanhoudingen rond demonstratie op Coolsingel | Automobilist rijdt zich vast op trambaan Westzeedijk

De demonstratie op de Coolsingel
De demonstratie op de Coolsingel © JBMedia
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van vrijdag 16 september.

21:35 uur - Elf aanhoudingen rond demonstratie op Coolsingel

In het centrum van Rotterdam is vrijdagavond korte tijd gedemonstreerd. Het protest op de Coolsingel was niet aangemeld, maar verliep volgens de politie 'volkomen vreedzaam en probleemloos'. Er kwamen twintig demonstranten op af.
Omdat de politie niet wist hoeveel personen er op de onaangekondigde demonstratie af zou komen, werd de omgeving goed in de gaten gehouden. Daarbij werd een groot aantal mensen gecontroleerd. Dat leidde uiteindelijk tot elf aanhoudingen. Eén persoon droeg een mes bij zich. De tien anderen werden aangehouden vanwege openbare dronkenschap, omdat zij geen identiteitsbewijs konden tonen of omdat zij weigerden bevelen van de politie op te volgen.

15:45 uur - Automobilist rijdt zich vast op trambaan Westzeedijk

Dat de Westzeedijk is afgesloten vanwege werkzaamheden, is al enige tijd bekend. Toch leek een automobilist van dat feit vrijdagochtend niet op de hoogte óf wilde de nieuwsgierige bestuurder kijken hoever hij kon komen.
Tot de afzetting, zo merkte de autorijder al snel. Daarna probeerde de bestuurder te keren, waarna het tramspoor als beoogde vluchtroute diende. Dat tramspoor bleek echter ook direct het eindstation: de automobilist reed zich vast op de rails.
Een automobilist wilde vrijdag keren op de Westzeedijk en kwam vast te zitten op de trambaan
Een automobilist wilde vrijdag keren op de Westzeedijk en kwam vast te zitten op de trambaan © Instagram Politie Delfshaven

11:09 uur - Politie lost waarschuwingsschot op de Maasvlakte

Op de Maasvlakte heeft de politie donderdagavond een waarschuwingsschot gelost bij een vermoedelijke uithalersactie. Dat gebeurde op de Beerweg. Drie mensen werden door een taxi afgezet, klommen over een hek en liepen naar een container. Toen zij terugkwamen, besloot de politie hen aan te houden. Daarbij werd een waarschuwingsschot gelost, omdat de bevelen van de agenten niet werden opgevolgd.
Uiteindelijk werd er geen drugs aangetroffen. Wel zijn een 17-jarige jongen uit Rhoon, een 16-jarige jongen uit Hoogvliet Rotterdam en een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden

11:01 uur - Bouwvakker gewond bij ongeluk in kerk in Sliedrecht

In het centrum van Sliedrecht is een bouwvakker gewond geraakt bij een kerk in aanbouw. De aannemer was bezig om bij de nieuwe Bethelkerk aan de Kerkbuurt dakplaten omhoog te hijsen. Een van de dakplaten kwam naar beneden en viel deels op een van de bouwlieden. Die raakte gewond aan zijn onderbeen. Hij is gestabiliseerd en met een hoogwerker van de brandweer naar beneden getild, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.

09:30 uur - Spectaculaire aanhouding op het Weena

Het speciale arrestatieteam van de politie heeft vrijdagmorgen met veel machtsvertoon meerdere personen aangehouden in het tunneltje onder het Weena in hartje Rotterdam. Twee mannen reden in een bestelbus toen ze in de tunnel werden klemgereden door meerdere voertuigen. De mannen werden met getrokken wapens uit de bus gehaald en aangehouden. De politie kan in het belang van het onderzoek niet vertellen waarom de mannen zijn aangehouden.
De tunnel was enige tijd voor het verkeer afgesloten.
De spectaculaire aanhouding in het tunneltje onder het Weena
De spectaculaire aanhouding in het tunneltje onder het Weena © Rijnmond

09:04 uur - 60-jarige automobilist overleden na eenzijdig ongeval

Een 60-jarige man uit Schiedam is donderdagavond om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval op de Matlingeweg in Rotterdam-West bij industrieterrein Spaanse Polder. Hij werd onwel achter het stuur en botste vervolgens tegen een lantaarnpaal. De automobilist is geruime tijd gereanimeerd en werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij uiteindelijk is overleden.
De automobilist overleed na een ongeluk op de Matlingeweg in Rotterdam-West
De automobilist overleed na een ongeluk op de Matlingeweg in Rotterdam-West © MediaTV