nieuws

Gouka in FC Rijnmond: 'Vervanger Elia halen is lastig'

Eljero Elia gaat Feyenoord waarschijnlijk verlaten voor het Turkse Basaksehir. Zonde, vindt Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. "Buitenspelers zijn schaars," aldus de journalist in FC Rijnmond. "Ik vraag me af of ze zomaar een vervanger kunnen halen met dezelfde kwaliteiten. Elia is een speler met ervaring, heeft een WK-finale gespeeld. Ze zullen moeten zoeken."
Gouka begrijpt wel dat de 30-jarige Elia weggaat. “Als je nog een contract hebt van een jaar en je deelt mee in de transfersom, dan ga je weg. Anders heeft het geen zin. Het is de afspraak die zij gemaakt hebben toen hij bijtekende."

Vervanger

Als mogelijke vervanger worden in FC Rijnmond Jean-Paul Boëtius (KRC Genk) en Sam Larsson (SC Heerenveen) genoemd. Als AD-journalist Sjoerd Mossou zou moeten kiezen, kiest hij voor de tweede optie. “Ik ben geen voorstander van een speler terughalen, meestal valt dat tegen. Maar hij is wel opgebloeid in België. Het zou prima kunnen. Ik zou Larsson nemen, maar het prijskaartje zal ook niet helemaal hetzelfde zijn."