FC RIJNMOND

Bas van Noortwijk in FC Rijnmond: 'Slot heeft een luxeprobleem bij Feyenoord'

FC Rijnmond met Bart Nolles, Bas van Noortwijk, Dennis van Eersel en Thomas Verhaar
FC Rijnmond met Bart Nolles, Bas van Noortwijk, Dennis van Eersel en Thomas Verhaar © Rijnmond
Justin Bijlow is niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. De Feyenoord-doelman is door bondscoach Louis van Gaal gepasseerd voor de wedstrijden tegen Polen en België in de Nations League. In FC Rijnmond vertelt Bas van Noortwijk dat hij niet begrijpt waarom de 24-jarige doelman niet is opgeroepen.
"Ik vind het heel vreemd dat hij er niet bij zit", begint de oud Feyenoord-teammanager. "Hij is een tijdje geblesseerd geweest en het lijkt mij juist logisch dat je hem dan aan het werk wil zien. Als je Mark Flekken en Remko Pasveer wel selecteert, snap ik niet dat je Bijlow niet mee kunt nemen."
Ook verslaggever Dennis van Eersel is het niet eens met Van Gaal, maar kan zich wel een beetje verplaatsen in de bondschoach. "Het is nog niet de Bijlow zoals we hem kennen. Hij heeft nog niet de echt grootse vorm aangitikt en maakt af en toe een foutje, maar ik vind wel dat hij goed genoeg is om bij oranje te zitten." Van Noortwijk neemt die foutjes niet al te serieus. "Het zijn incidenten van Bijlow. Er zit een stijgende lijn in zijn spel en er staat wel echt iemand."

'Slot heeft een luxeprobleem bij Feyenoord'

Analist Thomas Verhaar ziet dat Alireza Jahanbakhsh langzaam zijn vorm terugkrijgt. "Toch denk ik dat hij niet een onbetwiste basisspeler zal worden. Van wat hij vorig jaar heeft laten zien, ben ik nog steeds niet enorm enthousiast." Van Eersel is een stuk enthousiaster over de Iraniër. "Hij doet verdedigend altijd wat hij moet doen. Vorig jaar wilde hij zó graag dat het steeds niet lukte. Je ziet dat het nu beter gaat."
Danilo en Santiago Gimenez maken allebei hun goals voor Feyenoord en dat brengt de spitsen-discussie weer terug in De Kuip. "Voor Slot is de situatie met Danlio en Gimenez een luxeprobleem", vindt Van Noortwijk. "Als er straks blessures komen en je kijkt naar de bank, dan maakt het bijna niet meer uit wie er speelt."
Tekst gaat verder onder de foto
Santiago Gimenez en Danilo na afloop van het gewonnen duel met Sturm Graz
Santiago Gimenez en Danilo na afloop van het gewonnen duel met Sturm Graz © Orange Pictures - Peter Lous

Lauritsen of Saito

Sparta heeft er na de 4-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Volendam een nieuwe sterspeler bij. De Japanse Koki Saito viel ook tegen Feyenoord goed in. Toch denkt Verhaar dat je niet te snel moet gaan met de aanvaller. "Als Tobias Lauritsen niet kan spelen, kan je Saito in de basis zetten, maar voor nu vindt ik Lauritsen wel beter."
Ook Van Noortwijk ziet wat de spits met het publiek doet. "Hij maakt wel wat los met al zijn acties. Laat hem nog maar een paar keer invallen en dan komt het vanzelf goed." Daar is Verhaar het mee eens. "Als hij twee keer goed inviel, kan die het misschien ook wel een derde keer doen", grapt de analist. "Ik denk dat hij ook meer kan brengen als invaller dan als basisspeler voor nu."
Kijk de hele uitzending hieronder terug: