NIEUWS

Twee doden in Gorkum: man doodde eerst de vrouw daarna zichzelf

De politie deed uitgebreid onderzoek in de woning waar de twee doden zijn aangetroffen
De politie deed uitgebreid onderzoek in de woning waar de twee doden zijn aangetroffen © ZHZ Actueel
Onderzoek van de politie wijst uit dat in de zaak van de twee doden aan de Hendrik Verschuringstraat in Gorkum, het mannelijke slachtoffer eerst de vrouw heeft gedood en daarna zichzelf van het leven heeft beroofd. De twee lichamen werden afgelopen zondag gevonden nadat een familielid van de vrouw de politie had gebeld.
De twee overleden personen zijn de 54-jarige bewoonster en de 48-jarige bewoner. Buurtbewoners zeggen dat het om een stel gaat en dat de vrouw de man onlangs uit huis had gezet.
De politie stond een dag eerder ook al aan de deur van hetzelfde huis. Een kennis van het stel vertrouwde hun situatie niet. De man en de vrouw gaven toen volgens de politie allebei aan dat het prima ging. Ze waren tegenover de politie rustig en gaven aan dat er geen reden tot zorg was.

Geen contact met de vrouw

Op zondag belde een familielid van de bewoonster de politie. Dit familielid kreeg geen contact met de vrouw en was daarom samen met een buurvrouw gaan kijken in de woning. Daar troffen zij het lichaam van de 54-jarige vrouw. Ook roken zij een gaslucht.
De Forensische Opsporing heeft uitgebreid onderzoek in de woning gedaan. De conclusie is dat de man eerst de vrouw om het leven heeft gebracht en daarna zichzelf.
De broer van het vrouwelijke slachtoffer vertelde eerder in de Stentor dat hij zijn zus Ingrid zondag met doorgesneden keel aantrof. Haar vriend was een bekende van de politie en in de zorg.