nieuws

Deelgemeente Noord komt terug op bezuinigingen schooltuinen

schooltuinen.cropresize.tmp.JPG
schooltuinen.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De schooltuinen van basisschool De Blijberg in Rotterdam-Noord blijven bestaan. De deelgemeente wilde de tuinen aan de Gordelweg eerst wegbezuinigen, maar de portefeuillehouder is daar na protesten eerder dit jaar op terug gekomen.
Wel stoot de deelgemeente het onderhoud grotendeels af. Er komt een nutsvereniging van de gebruikers van de tuin die opdraait voor het onderhoud. Daarin zitten naast de school ook de seniorenvereniging en speeltuin De Speeldernis. Ook krijgen de kinderen van de Blijberg minder les op de tuin. Het onderhoud van de schooltuinen kost de deelgemeente 10-duizend euro per jaar voor een groep leerlingen.
Adjunct-directeur Loman is blij met het besluit van de deelgemeente. Zijn leerlingen voerden begin dit jaar actie voor het behoud van de tuinen. Zo schreven ze protestbrieven naar de Rotterdamse politici.
De kinderen van de Jenaplan-school De Blijberg maken al jaren gebruik van de schooltuinen aan de Gordelweg. Daar leren ze van alles over de natuur en verbouwen ze hun eigen groenten en fruit.
Foto: in februari voerden de leerlingen van De Blijberg actie voor het behoud van de tuinen.