SPARTA

Van Crooij bezorgt Sparta de late zege: 'Deze overwinning is zo heerlijk'

Vito van Crooij is uitzinnig na zijn late treffer voor Sparta tegen FC Groningen
Vito van Crooij is uitzinnig na zijn late treffer voor Sparta tegen FC Groningen © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Tegen FC Groningen kroonde Vito van Crooij zaterdag zich tot man van de wedstrijd. De aanvaller van Sparta schoot vanaf de penalty in de laatste minuut van de wedstrijd de 2-1 binnen, waarna Het Kasteel feest kon vieren.
"Deze overwinning in de laatste minuut is zo heerlijk", reageert Van Crooij. "Dan komt bij iedereen de meeste emotie los, omdat ik in tegenstelling tot normaal het wat stilletjes in het stadion vond." De buitenspeler erkent dat het geen goede wedstrijd was. "Maar we gaven niet veel weg. FC Groningen speelde defensief met veel verdedigers voor de goal. Volgens mij kwam die ploeg hierheen om een punt te halen."
Kijk hieronder naar het interview met Sparta-speler Vito van Crooij:
Vito van Crooij scoort de winnende goal voor Sparta tegen FC Groningen
Met zijn gevaarlijke standaardsituaties zorgde Van Crooij voor het meeste gevaar bij Sparta. Zo gaf hij ook de assist bij de gelijkmaker van Sven Mijnans. Dat gebeurde na een hoekschop. Daarnaast kwam de afgekeurde goal van de Rotterdammers in de eerste helft uit een vrije trap van Van Crooij.

'We zijn 'maar' Sparta'

Het kwam dus nog goed voor Sparta, dat tegen FC Groningen in de slotfase aan het langste eind trok. "Ik vind vooral dat we tegen teams zoals FC Groningen, zeker thuis, de punten moeten halen", vindt Van Crooij. "Daardoor moeten we veel meer naar voren spelen, nog creatiever zijn en nog meer kansen creëeren."
Sparta klimt na de overwinning in de eredivisie naar een voorlopige zesde plaats. Van Crooij merkt om zich heen dat mensen verwachten dat de Rotterdammers 'zomaar even' van FC Groningen winnen. "Terwijl we nog 'maar' Sparta zijn. Vorig jaar hebben we het op de laatste speeldag gered. Ik denk dat het genoeg zegt over het vertrouwen van iedereen in het team heeft. Het is aan ons om dit op het veld te laten zien."